Show simple item record

Analysis of the accident rate of cook specialization students at selected vocational training workplaces
dc.contributor.advisorHanušová, Jaroslava
dc.creatorHedbávná, Romana
dc.date.accessioned2017-05-16T10:42:49Z
dc.date.available2017-05-16T10:42:49Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/56300
dc.description.abstractPráce nazvaná Analýza úrazovosti žáků oboru kuchař na vybraných pracovištích odborného výcviku je zaměřena především na charakteristiku problematiky ochrany zdraví žáků, vymezení základních pojmů, stručný přehled předpisů a podmínek, za kterých je možno odborný výcvik provádět. Cílem této práce nebylo sepsat všechny legislativní předpisy, ale vytvořit stručné vodítko pro učitele odborného výcviku. V praktické části jsem se pokusila porovnat úrazovost žáků u dvou různých typů vedení odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku a na individuálním pracovišti pod vedením instruktora odborného výcviku. Na základě zjištěných skutečností a poznatků jsem uvedla návrhy na zlepšení současného stavu v oblasti BOZP na vybraných školách a doporučení pro pedagogickou praxi.cs_CZ
dc.description.abstractThe thesis named Safety and protection of students of cook specialisation at their vocational training workplace focuses namely on the characterization of the issue of students' health protection, definition of basic terms and a brief overview of regulations and conditions governing the performance of vocational training. My aim was not to make a list of all legal regulations but rather to provide brief guidelines for vocational teachers. In the practical part I tried to compare accident rate of students in two different types of vocational training, namely training under the command of a vocational teacher and training at an individual workplace under the leadership of a vocational training instructor. Based on the discovered facts and findings I then gave suggestions for the improvement of the current state in the field of Occupational Safety and Health at our school and recommendations for pedagogical practice.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectBezpečnost a ochrana zdravícs_CZ
dc.subjectbezpečnost prácecs_CZ
dc.subjectvýukacs_CZ
dc.subjectučitel odborného výcvikucs_CZ
dc.subjectžák - studentcs_CZ
dc.subjectSafety and protection of health at worken_US
dc.subjectsafety at work special trainingen_US
dc.subjecteducationen_US
dc.subjectteacher of special trainingen_US
dc.subjectpupil - studenten_US
dc.titleAnalýza úrazovosti žáků oboru kuchař na vybraných pracovištích odborného výcvikucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2013
dcterms.dateAccepted2013-06-03
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId121856
dc.title.translatedAnalysis of the accident rate of cook specialization students at selected vocational training workplacesen_US
dc.contributor.refereeZvírotský, Michal
dc.identifier.aleph001594966
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineTeacher Training in Vocational Education and Trainingen_US
thesis.degree.disciplineUčitelství praktického vyučování a odborného výcvikucs_CZ
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství praktického vyučování a odborného výcvikucs_CZ
uk.degree-discipline.enTeacher Training in Vocational Education and Trainingen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csPráce nazvaná Analýza úrazovosti žáků oboru kuchař na vybraných pracovištích odborného výcviku je zaměřena především na charakteristiku problematiky ochrany zdraví žáků, vymezení základních pojmů, stručný přehled předpisů a podmínek, za kterých je možno odborný výcvik provádět. Cílem této práce nebylo sepsat všechny legislativní předpisy, ale vytvořit stručné vodítko pro učitele odborného výcviku. V praktické části jsem se pokusila porovnat úrazovost žáků u dvou různých typů vedení odborného výcviku, pod vedením učitele odborného výcviku a na individuálním pracovišti pod vedením instruktora odborného výcviku. Na základě zjištěných skutečností a poznatků jsem uvedla návrhy na zlepšení současného stavu v oblasti BOZP na vybraných školách a doporučení pro pedagogickou praxi.cs_CZ
uk.abstract.enThe thesis named Safety and protection of students of cook specialisation at their vocational training workplace focuses namely on the characterization of the issue of students' health protection, definition of basic terms and a brief overview of regulations and conditions governing the performance of vocational training. My aim was not to make a list of all legal regulations but rather to provide brief guidelines for vocational teachers. In the practical part I tried to compare accident rate of students in two different types of vocational training, namely training under the command of a vocational teacher and training at an individual workplace under the leadership of a vocational training instructor. Based on the discovered facts and findings I then gave suggestions for the improvement of the current state in the field of Occupational Safety and Health at our school and recommendations for pedagogical practice.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
dc.identifier.lisID990015949660106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV