Show simple item record

Proteomic study of human tooth dentin
dc.contributor.advisorJágr, Michal
dc.creatorZettlová, Ludmila
dc.date.accessioned2021-03-26T07:47:11Z
dc.date.available2021-03-26T07:47:11Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/56207
dc.description.abstractAnalýza proteomu dentinu v lidských zubech dospělých jedinců byla provedena za účelem optimalizace analýzy proteinů zubního dentinu metodou dvourozměrné gelové elektroforézy (2-DE). Zuby moudrosti byly očištěny, rozdrceny a extrahovány v guanidinovém a EDTA pufru. Extrahované proteiny byly separovány 2-DE, naštípány trypsinem na peptidy a následně bylo ve vzorcích pomocí nLC MS/MS identifikováno celkem 7 proteinů. Využití IPG stripů s různou škálou oblasti pH gradientu a následné srovnání 2 DE gelů bohužel nepřineslo významné nové informace, neboť byly identifikovány především keratiny, kolageny a sérový albumin.cs_CZ
dc.description.abstractProteome analysis of dentin in human teeth adult subjects was conducted to optimize the two dimensional gel electrophoresis (2-DE) analysis of proteins from the dental tissue. The third molar teeth were cleaned, crushed and extracted in guanidine and EDTA buffer. Extracted proteins were separated by 2-DE, digested with trypsin to peptides and subsequently analyzed using nLC MS/MS. Totally, 7 unique proteins were identified in the samples. The use of IPG strips with different range of the pH gradient and the subsequent comparison of 2 DE gels unfortunately did not bring important new information, because common keratin, collagen and serum albumin proteins were identified.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakultacs_CZ
dc.subjectDentinen_US
dc.subjectproteomic studyen_US
dc.subjectDentincs_CZ
dc.subjectproteomická studiecs_CZ
dc.titleStudium proteomu dentinu lidských zubůcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2013
dcterms.dateAccepted2013-06-10
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Analytical Chemistryen_US
dc.description.facultyPřírodovědecká fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Scienceen_US
dc.identifier.repId115894
dc.title.translatedProteomic study of human tooth dentinen_US
dc.contributor.refereeVrbacký, Marek
dc.identifier.aleph001596281
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineClinical and Toxicological Analysisen_US
thesis.degree.disciplineKlinická a toxikologická analýzacs_CZ
thesis.degree.programKlinická a toxikologická analýzacs_CZ
thesis.degree.programClinical and Toxicological Analysisen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPřírodovědecká fakulta::Katedra analytické chemiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Science::Department of Analytical Chemistryen_US
uk.faculty-name.csPřírodovědecká fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Scienceen_US
uk.faculty-abbr.csPřFcs_CZ
uk.degree-discipline.csKlinická a toxikologická analýzacs_CZ
uk.degree-discipline.enClinical and Toxicological Analysisen_US
uk.degree-program.csKlinická a toxikologická analýzacs_CZ
uk.degree-program.enClinical and Toxicological Analysisen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csAnalýza proteomu dentinu v lidských zubech dospělých jedinců byla provedena za účelem optimalizace analýzy proteinů zubního dentinu metodou dvourozměrné gelové elektroforézy (2-DE). Zuby moudrosti byly očištěny, rozdrceny a extrahovány v guanidinovém a EDTA pufru. Extrahované proteiny byly separovány 2-DE, naštípány trypsinem na peptidy a následně bylo ve vzorcích pomocí nLC MS/MS identifikováno celkem 7 proteinů. Využití IPG stripů s různou škálou oblasti pH gradientu a následné srovnání 2 DE gelů bohužel nepřineslo významné nové informace, neboť byly identifikovány především keratiny, kolageny a sérový albumin.cs_CZ
uk.abstract.enProteome analysis of dentin in human teeth adult subjects was conducted to optimize the two dimensional gel electrophoresis (2-DE) analysis of proteins from the dental tissue. The third molar teeth were cleaned, crushed and extracted in guanidine and EDTA buffer. Extracted proteins were separated by 2-DE, digested with trypsin to peptides and subsequently analyzed using nLC MS/MS. Totally, 7 unique proteins were identified in the samples. The use of IPG strips with different range of the pH gradient and the subsequent comparison of 2 DE gels unfortunately did not bring important new information, because common keratin, collagen and serum albumin proteins were identified.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, Katedra analytické chemiecs_CZ
thesis.grade.code1
dc.contributor.consultantPacáková, Věra
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO
dc.identifier.lisID990015962810106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV