Show simple item record

Effect of partial prohibition on restaurants from the perspective of employees: a qualitative investigation
dc.contributor.advisorVacek, Jaroslav
dc.creatorCoufalová, Veronika
dc.date.accessioned2017-05-16T01:30:29Z
dc.date.available2017-05-16T01:30:29Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/54274
dc.description.abstractVysoká škola: Univerzita Karlova v Praze Fakulta: 1. Lékařská fakulta KLINIKA ADIKTOLOGIE ŠKOLNÍ ROK: 2012/2013 ABSTRAKT DIPLOMOVÉ PRÁCE Jméno: Bc. Veronika Coufalová DiS. Obor: Adiktologie Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Vacek Oponent: Ing., Mgr., Bc. Vendula Běláčková Počet stran: 83 Název diplomové práce: VLIV ČÁSTEČNÉ PROHIBICE NA PROVOZ RESTAURAČNÍCH ZAŘÍZENÍ Z POHLEDU ZAMĚSTNANCŮ: KVALITATIVNÍ ŠETŘENÍ Práce měla za úkol zjistit, jak se projevila prohibice na postojích a chování zaměstnanců a na chování konzumentů v restauračních zařízeních a barech. Teoretická část byla zaměřena na hlavní látky alkohol a metanol, dále pak související témata metanolové kauzy a s ní související fakta v kriminologii. Další z kapitol byla zaměřena na samotnou prohibici v ČR. Výzkum byl prováděn formou kvalitativní metody sběru dat, která byla formulovaná do podoby rozhovorů, které byly určeny podle předlohy v dotazníku. Tento výzkum byl anonymní, respondenti byli informování o etických pravidlech a o možnosti odstoupení z výzkumného souboru. Dále byly použity metody expertních odhadů na průzkum změny chování a metoda triangulace. Do výzkumu bylo zařazeno 30 restauračních zařízení či barů, v nichž bylo vyzpovídáno 30 majitelů, provozních či managerů těchto podniků. Výběr byl zhotoven nominační technikou, prostým náhodným...cs_CZ
dc.description.abstractOF THE THESIS Name: Bc. Veronika Coufalová, DiS. Specialization: Adictology Head of the thesis: Mgr. Jaroslav Vacek Opponent: Ing., Mgr., Bc. Vendula Běláčková Pages: 83 The name of the thesis: EFFECT OF PARTIAL PROHIBITION ON RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF EMPLOYEES: A QUALITATIVE INVESTIGATION This thesis deals with how the prohibition reflected in the attitudes and behavior of employees and the behavior of consumers in restaurants and bars. The theoretical part is focused on the main substances alcohol and methanol, next on the related topics methanol cases and related facts in criminology. Another chapter is aimed at the prohibition in the country. The research was carried out through qualitative methods of data collection, which was formulated in the form of interviews, which were designed according to the draft of the questionnaire. This research was anonymous, respondents were informed of the ethical rules and the possibility of withdrawing from the research file. Next were used methods expert estimates for research changes in behavior and the method of triangulation. In the research was included 30 restaurants and bars selected nomination technique. Results are evaluated on the basis of data transferred from the audio recording into Excel spreadsheets, where it was possible to insert...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova. 1. lékařská fakultacs_CZ
dc.subjectalkoholcs_CZ
dc.subjectmetanolcs_CZ
dc.subjectprohibicecs_CZ
dc.subjectrestauracecs_CZ
dc.subjectkonzumacecs_CZ
dc.subjectalcoholen_US
dc.subjectmethanolen_US
dc.subjectprohibitionen_US
dc.subjectrestauranten_US
dc.subjectconsumptionen_US
dc.titleVliv částečné prohibice na provoz restauračních zařízení z pohledu zaměstnanců: kvalitativní šetřenícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2014
dcterms.dateAccepted2014-01-23
dc.description.departmentDepartment of Adictology First Faculty of Medicine and General University Hospital in Pragueen_US
dc.description.departmentKlinika adiktologie 1.LF UK a VFN v Prazecs_CZ
dc.description.facultyFirst Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty1. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId133582
dc.title.translatedEffect of partial prohibition on restaurants from the perspective of employees: a qualitative investigationen_US
dc.contributor.refereeBěláčková, Vendula
dc.identifier.aleph001778557
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineAddictologyen_US
thesis.degree.disciplineAdiktologiecs_CZ
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
uk.faculty-name.cs1. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFirst Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs1.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csAdiktologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enAddictologyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csVysoká škola: Univerzita Karlova v Praze Fakulta: 1. Lékařská fakulta KLINIKA ADIKTOLOGIE ŠKOLNÍ ROK: 2012/2013 ABSTRAKT DIPLOMOVÉ PRÁCE Jméno: Bc. Veronika Coufalová DiS. Obor: Adiktologie Vedoucí práce: Mgr. Jaroslav Vacek Oponent: Ing., Mgr., Bc. Vendula Běláčková Počet stran: 83 Název diplomové práce: VLIV ČÁSTEČNÉ PROHIBICE NA PROVOZ RESTAURAČNÍCH ZAŘÍZENÍ Z POHLEDU ZAMĚSTNANCŮ: KVALITATIVNÍ ŠETŘENÍ Práce měla za úkol zjistit, jak se projevila prohibice na postojích a chování zaměstnanců a na chování konzumentů v restauračních zařízeních a barech. Teoretická část byla zaměřena na hlavní látky alkohol a metanol, dále pak související témata metanolové kauzy a s ní související fakta v kriminologii. Další z kapitol byla zaměřena na samotnou prohibici v ČR. Výzkum byl prováděn formou kvalitativní metody sběru dat, která byla formulovaná do podoby rozhovorů, které byly určeny podle předlohy v dotazníku. Tento výzkum byl anonymní, respondenti byli informování o etických pravidlech a o možnosti odstoupení z výzkumného souboru. Dále byly použity metody expertních odhadů na průzkum změny chování a metoda triangulace. Do výzkumu bylo zařazeno 30 restauračních zařízení či barů, v nichž bylo vyzpovídáno 30 majitelů, provozních či managerů těchto podniků. Výběr byl zhotoven nominační technikou, prostým náhodným...cs_CZ
uk.abstract.enOF THE THESIS Name: Bc. Veronika Coufalová, DiS. Specialization: Adictology Head of the thesis: Mgr. Jaroslav Vacek Opponent: Ing., Mgr., Bc. Vendula Běláčková Pages: 83 The name of the thesis: EFFECT OF PARTIAL PROHIBITION ON RESTAURANTS FROM THE PERSPECTIVE OF EMPLOYEES: A QUALITATIVE INVESTIGATION This thesis deals with how the prohibition reflected in the attitudes and behavior of employees and the behavior of consumers in restaurants and bars. The theoretical part is focused on the main substances alcohol and methanol, next on the related topics methanol cases and related facts in criminology. Another chapter is aimed at the prohibition in the country. The research was carried out through qualitative methods of data collection, which was formulated in the form of interviews, which were designed according to the draft of the questionnaire. This research was anonymous, respondents were informed of the ethical rules and the possibility of withdrawing from the research file. Next were used methods expert estimates for research changes in behavior and the method of triangulation. In the research was included 30 restaurants and bars selected nomination technique. Results are evaluated on the basis of data transferred from the audio recording into Excel spreadsheets, where it was possible to insert...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 1. lékařská fakulta, Klinika adiktologie 1.LF UK a VFN v Prazecs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV