dc.contributor.advisor | Šmíd, Jan | |
dc.creator | Vrána, Michal | |
dc.date.accessioned | 2021-03-25T21:44:44Z | |
dc.date.available | 2021-03-25T21:44:44Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/54097 | |
dc.description.abstract | NÁZEV: Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět AUTOR: Michal Vrána KATEDRA: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství VEDOUCÍ PRÁCE: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRAKT: Ve své bakalářské práci na téma "Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět", pojednám o fenoménu jídla v kontextu širších sociokulturních a uměleckých oblastí. Představím obecné pohledy na jídlo a gastronomii v různých historických epochách a civilizacích až do současnosti. Zaměřím se především na znázorňování "jídelní" a "stolovací" tématiky v dějinách umění i umělecké produkce. Zmíním se také o rozvoji pravidel etikety, rituálních hostin a společenského stolování. V didaktické části realizuji projekt v hodině výtvarné výchovy na vybrané základní škole. | cs_CZ |
dc.description.abstract | TITTLE: Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world. AUTHOR: Michal Vrána DEPARTMENT: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství SUPERVISOR: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRACT: In his thesis on "Food as a cultural and social phenomenon, ethics dining - gastronomic world" by dealing with the phenomenon of food in the context of broader socio-cultural and artistic fields. Introduce general views on food and gastronomy in different historical epochs and civilizations to the present. I will focus primarily on the depiction of "dining" and "stolovací" themes in art history and art production. I will mention the development of rules of etiquette, ritual feasts and social dining. The didactic part, carries out projects in the hour of art education in selected primary school. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.subject | food | en_US |
dc.subject | contextes of culture and art | en_US |
dc.subject | gastronomy | en_US |
dc.subject | art education | en_US |
dc.subject | jídlo | cs_CZ |
dc.subject | kontexty kultury a umění | cs_CZ |
dc.subject | gastronomie | cs_CZ |
dc.subject | výtvarná výchova | cs_CZ |
dc.title | Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2013 | |
dcterms.dateAccepted | 2013-06-03 | |
dc.description.department | Katedra výtvarné výchovy | cs_CZ |
dc.description.faculty | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Education | en_US |
dc.identifier.repId | 120527 | |
dc.title.translated | Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world | en_US |
dc.contributor.referee | Hanuš, Jiří | |
dc.identifier.aleph | 001601208 | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Education | en_US |
thesis.degree.discipline | Vychovatelství | cs_CZ |
thesis.degree.program | Vychovatelství | cs_CZ |
thesis.degree.program | Education | en_US |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Pedagogická fakulta::Katedra výtvarné výchovy | cs_CZ |
uk.faculty-name.cs | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Education | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | PedF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Vychovatelství | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Education | en_US |
uk.degree-program.cs | Vychovatelství | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Education | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | NÁZEV: Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět AUTOR: Michal Vrána KATEDRA: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství VEDOUCÍ PRÁCE: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRAKT: Ve své bakalářské práci na téma "Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět", pojednám o fenoménu jídla v kontextu širších sociokulturních a uměleckých oblastí. Představím obecné pohledy na jídlo a gastronomii v různých historických epochách a civilizacích až do současnosti. Zaměřím se především na znázorňování "jídelní" a "stolovací" tématiky v dějinách umění i umělecké produkce. Zmíním se také o rozvoji pravidel etikety, rituálních hostin a společenského stolování. V didaktické části realizuji projekt v hodině výtvarné výchovy na vybrané základní škole. | cs_CZ |
uk.abstract.en | TITTLE: Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world. AUTHOR: Michal Vrána DEPARTMENT: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství SUPERVISOR: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRACT: In his thesis on "Food as a cultural and social phenomenon, ethics dining - gastronomic world" by dealing with the phenomenon of food in the context of broader socio-cultural and artistic fields. Introduce general views on food and gastronomy in different historical epochs and civilizations to the present. I will focus primarily on the depiction of "dining" and "stolovací" themes in art history and art production. I will mention the development of rules of etiquette, ritual feasts and social dining. The didactic part, carries out projects in the hour of art education in selected primary school. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra výtvarné výchovy | cs_CZ |
thesis.grade.code | 1 | |
dc.contributor.consultant | Arbanová, Linda | |
uk.publication-place | Praha | cs_CZ |
uk.thesis.defenceStatus | O | |
dc.identifier.lisID | 990016012080106986 | |