Show simple item record

Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world
dc.contributor.advisorŠmíd, Jan
dc.creatorVrána, Michal
dc.date.accessioned2021-03-25T21:44:44Z
dc.date.available2021-03-25T21:44:44Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/54097
dc.description.abstractNÁZEV: Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět AUTOR: Michal Vrána KATEDRA: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství VEDOUCÍ PRÁCE: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRAKT: Ve své bakalářské práci na téma "Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět", pojednám o fenoménu jídla v kontextu širších sociokulturních a uměleckých oblastí. Představím obecné pohledy na jídlo a gastronomii v různých historických epochách a civilizacích až do současnosti. Zaměřím se především na znázorňování "jídelní" a "stolovací" tématiky v dějinách umění i umělecké produkce. Zmíním se také o rozvoji pravidel etikety, rituálních hostin a společenského stolování. V didaktické části realizuji projekt v hodině výtvarné výchovy na vybrané základní škole.cs_CZ
dc.description.abstractTITTLE: Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world. AUTHOR: Michal Vrána DEPARTMENT: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství SUPERVISOR: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRACT: In his thesis on "Food as a cultural and social phenomenon, ethics dining - gastronomic world" by dealing with the phenomenon of food in the context of broader socio-cultural and artistic fields. Introduce general views on food and gastronomy in different historical epochs and civilizations to the present. I will focus primarily on the depiction of "dining" and "stolovací" themes in art history and art production. I will mention the development of rules of etiquette, ritual feasts and social dining. The didactic part, carries out projects in the hour of art education in selected primary school.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectfooden_US
dc.subjectcontextes of culture and arten_US
dc.subjectgastronomyen_US
dc.subjectart educationen_US
dc.subjectjídlocs_CZ
dc.subjectkontexty kultury a uměnícs_CZ
dc.subjectgastronomiecs_CZ
dc.subjectvýtvarná výchovacs_CZ
dc.titleJídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický světcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2013
dcterms.dateAccepted2013-06-03
dc.description.departmentKatedra výtvarné výchovycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId120527
dc.title.translatedFood as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical worlden_US
dc.contributor.refereeHanuš, Jiří
dc.identifier.aleph001601208
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineEducationen_US
thesis.degree.disciplineVychovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programVychovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programEducationen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra výtvarné výchovycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csVychovatelstvícs_CZ
uk.degree-discipline.enEducationen_US
uk.degree-program.csVychovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enEducationen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csNÁZEV: Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět AUTOR: Michal Vrána KATEDRA: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství VEDOUCÍ PRÁCE: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRAKT: Ve své bakalářské práci na téma "Jídlo jako kulturní a společenský fenomén, etika stolování - gastronomický svět", pojednám o fenoménu jídla v kontextu širších sociokulturních a uměleckých oblastí. Představím obecné pohledy na jídlo a gastronomii v různých historických epochách a civilizacích až do současnosti. Zaměřím se především na znázorňování "jídelní" a "stolovací" tématiky v dějinách umění i umělecké produkce. Zmíním se také o rozvoji pravidel etikety, rituálních hostin a společenského stolování. V didaktické části realizuji projekt v hodině výtvarné výchovy na vybrané základní škole.cs_CZ
uk.abstract.enTITTLE: Food as cultural and social phenomenon, ethics of dining - gastronomical world. AUTHOR: Michal Vrána DEPARTMENT: Ústav profesního rozvoje pracovníků ve školství SUPERVISOR: PhDr. Jan Šmíd, Ph. D. ABSTRACT: In his thesis on "Food as a cultural and social phenomenon, ethics dining - gastronomic world" by dealing with the phenomenon of food in the context of broader socio-cultural and artistic fields. Introduce general views on food and gastronomy in different historical epochs and civilizations to the present. I will focus primarily on the depiction of "dining" and "stolovací" themes in art history and art production. I will mention the development of rules of etiquette, ritual feasts and social dining. The didactic part, carries out projects in the hour of art education in selected primary school.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra výtvarné výchovycs_CZ
thesis.grade.code1
dc.contributor.consultantArbanová, Linda
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO
dc.identifier.lisID990016012080106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2025 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV