Show simple item record

Olomouc cottage cheese - production, enterprise, consumption
dc.contributor.advisorKubů, Eduard
dc.creatorSedláček, Petr
dc.date.accessioned2017-05-08T16:01:31Z
dc.date.available2017-05-08T16:01:31Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/50105
dc.description.abstractPráce se zabývá fenoménem olomouckého tvarůžku, původním českým sýrem od konce 19. století do roku 1938. Přibližuje proměny v technologii výroby, sleduje výrobu tvarůžků jako předmět podnikání a jako samostatné odvětví mléčné výroby. Nastiňuje také jeho místo v konzumních zvycích.cs_CZ
dc.description.abstractThe thesis deals with phenomenon of "Olomoucké tvarůžky" (Olomouc cottage cheese), an original Czech cheese in period from an end of 19th century to 1938. It puts closer look at the changes in ways of production, observes production of "Olomoucké tvarůžky" as a subject of enterprise and as an individual branch of dairy industry. It also outlines place of "Olomoucké tvarůžky" in consumption habits.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectOlomoucké tvarůžkycs_CZ
dc.subjectprodukcecs_CZ
dc.subjectpodnikánícs_CZ
dc.subjectkonzumcs_CZ
dc.subjectOlomouc cottage cheeseen_US
dc.subjectproductionen_US
dc.subjectenterpriseen_US
dc.subjectconsumptionen_US
dc.titleOlomoucké tvarůžky - produkce, podnikání, konzumcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2011
dcterms.dateAccepted2011-09-14
dc.description.departmentInstitute of Economic and Social Historyen_US
dc.description.departmentÚstav hospodářských a sociálních dějincs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId87300
dc.title.translatedOlomouc cottage cheese - production, enterprise, consumptionen_US
dc.contributor.refereeŠtolleová, Barbora
dc.identifier.aleph001389153
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineHistoryen_US
thesis.degree.disciplineHistoriecs_CZ
thesis.degree.programHistoryen_US
thesis.degree.programHistorické vědycs_CZ
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csHistoriecs_CZ
uk.degree-discipline.enHistoryen_US
uk.degree-program.csHistorické vědycs_CZ
uk.degree-program.enHistoryen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csPráce se zabývá fenoménem olomouckého tvarůžku, původním českým sýrem od konce 19. století do roku 1938. Přibližuje proměny v technologii výroby, sleduje výrobu tvarůžků jako předmět podnikání a jako samostatné odvětví mléčné výroby. Nastiňuje také jeho místo v konzumních zvycích.cs_CZ
uk.abstract.enThe thesis deals with phenomenon of "Olomoucké tvarůžky" (Olomouc cottage cheese), an original Czech cheese in period from an end of 19th century to 1938. It puts closer look at the changes in ways of production, observes production of "Olomoucké tvarůžky" as a subject of enterprise and as an individual branch of dairy industry. It also outlines place of "Olomoucké tvarůžky" in consumption habits.en_US
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Ústav hospodářských a sociálních dějincs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: dspace (at) is.cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV