Zobrazit minimální záznam

Electrophoretic separations of saccharides in short capillary.
dc.contributor.advisorOpekar, František
dc.creatorVochyánová, Blanka
dc.date.accessioned2017-05-07T09:34:09Z
dc.date.available2017-05-07T09:34:09Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/43520
dc.description.abstractByl vyvinut nový laboratorní systém pro rychlé elektroforetické separace anorganických a organických iontů. Použita byla křemenná kapilára v kombinaci s bezkontaktní vodivostní detekcí. Základní funkce systému byly ověřeny na směsi anorganických iontů. Systém byl dále použit k separacím neutrálních mono- a disacharidů. Modelová směs obsahovala pět sacharidů (sacharózu, laktózu, glukózu, fruktózu a ribózu). Vyvinutá metoda byla použita ke stanovení sacharózy, glukózy a fruktózy v energetických nápojích.cs_CZ
dc.description.abstractA new laboratory system has been developed for rapid electrophoretic separations and determinations of inorganic and organic ions. The instrument employs short fused silica capillary in combination with contactless conductivity detection. The basic functions of the apparatus have been tested using mixture of inorganic ions. It has further been applied to separations of neutral mono- and disaccharides. The model mixture contains five saccharides (sucrose, lactose, glucose, fructose and ribose). The technique developed has been used to determine sucrose, glucose and fructose in high-energy drinks.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakultacs_CZ
dc.subjectkapilární elektroforézacs_CZ
dc.subjectkrátká kapiláracs_CZ
dc.subjectsacharidycs_CZ
dc.subjectenergetické nápojecs_CZ
dc.subjectcapillary electrophoresisen_US
dc.subjectshort capillaryen_US
dc.subjectsaccharidesen_US
dc.subjectenergy drinksen_US
dc.titleElektroforetické separace sacharidů v krátké kapiláře.cs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2012
dcterms.dateAccepted2012-05-31
dc.description.departmentDepartment of Analytical Chemistryen_US
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Scienceen_US
dc.description.facultyPřírodovědecká fakultacs_CZ
dc.identifier.repId92167
dc.title.translatedElectrophoretic separations of saccharides in short capillary.en_US
dc.contributor.refereeJelínek, Ivan
dc.identifier.aleph001479733
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineAnalytical Chemistryen_US
thesis.degree.disciplineAnalytická chemiecs_CZ
thesis.degree.programChemistryen_US
thesis.degree.programChemiecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPřírodovědecká fakulta::Katedra analytické chemiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Science::Department of Analytical Chemistryen_US
uk.faculty-name.csPřírodovědecká fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Scienceen_US
uk.faculty-abbr.csPřFcs_CZ
uk.degree-discipline.csAnalytická chemiecs_CZ
uk.degree-discipline.enAnalytical Chemistryen_US
uk.degree-program.csChemiecs_CZ
uk.degree-program.enChemistryen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csByl vyvinut nový laboratorní systém pro rychlé elektroforetické separace anorganických a organických iontů. Použita byla křemenná kapilára v kombinaci s bezkontaktní vodivostní detekcí. Základní funkce systému byly ověřeny na směsi anorganických iontů. Systém byl dále použit k separacím neutrálních mono- a disacharidů. Modelová směs obsahovala pět sacharidů (sacharózu, laktózu, glukózu, fruktózu a ribózu). Vyvinutá metoda byla použita ke stanovení sacharózy, glukózy a fruktózy v energetických nápojích.cs_CZ
uk.abstract.enA new laboratory system has been developed for rapid electrophoretic separations and determinations of inorganic and organic ions. The instrument employs short fused silica capillary in combination with contactless conductivity detection. The basic functions of the apparatus have been tested using mixture of inorganic ions. It has further been applied to separations of neutral mono- and disaccharides. The model mixture contains five saccharides (sucrose, lactose, glucose, fructose and ribose). The technique developed has been used to determine sucrose, glucose and fructose in high-energy drinks.en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, Katedra analytické chemiecs_CZ
dc.identifier.lisID990014797330106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV