Show simple item record

Analysis of contemporary ways of feeding
dc.contributor.advisorVančata, Václav
dc.creatorAugustinová, Michaela
dc.date.accessioned2017-05-07T05:55:22Z
dc.date.available2017-05-07T05:55:22Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/42548
dc.description.abstractTato práce si klade za cíl popsat zvolené výživové směry v ohledem nejen na fyziologické potřeby člověka. Výživa v současné době představuje velice důležitý aspekt pro náš život, a proto pro možnost využití alternativních výživových směrech je nezbytné dobře znát reálnou výživu, nutnou pro každého jedince. Především k těmto poznatků bylo přihlíženo při dalším zpracování bakalářské práce. K popisu zvolených směrů přispěly provedené analýzy dle vybraných kritérií, které byly definovány z faktorů ovlivňujících výběr daného výživového směru. V praktické části byly tedy srovnány zvolené výživové směry a závěry z těchto analýz byly sumarizovány a mohou pomoci při výběru vhodného výživového směru pro jedince. Klíčová slova Výživa Zdraví Životní styl Potraviny Dietacs_CZ
dc.description.abstractThis thesis aims to describe the selected nutritional trends with respect not only the physiological needs of man. Nutrition today is a very important aspect of our lives, and it is necessary to know the real nutrition for possibility of using alternative nutritional aspects. In particular, these findings were taken into account in the further processing of the thesis. Selected criteria contributed to the description of the selected lines of the analysis and also defined the factors influencing the selection of nutritional direction. In the practical part were compared selected dietary trends and the conclusions of these analyzes were summarized and can assist individuals in choosing the appropriate nutritional direction. Keywords Nutrition Health Lifestyle Food Reduction dieten_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectzdravícs_CZ
dc.subjectživotní stylcs_CZ
dc.subjectpotravinycs_CZ
dc.subjectdietacs_CZ
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjecthealthen_US
dc.subjectlifestyleen_US
dc.subjectfooden_US
dc.subjectreduction dieten_US
dc.titleAnalýza stravovacích směrů v současnostics_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2012
dcterms.dateAccepted2012-09-17
dc.description.departmentKatedra biologie a environmentálních studiícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId106430
dc.title.translatedAnalysis of contemporary ways of feedingen_US
dc.contributor.refereePřívratský, Vladimír
dc.identifier.aleph001503407
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Physical Education and Sport Oriented at Educationen_US
thesis.degree.disciplineBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Tělesná výchova a sport se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Tělesná výchova a sport se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
uk.degree-discipline.enBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Physical Education and Sport Oriented at Educationen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csTato práce si klade za cíl popsat zvolené výživové směry v ohledem nejen na fyziologické potřeby člověka. Výživa v současné době představuje velice důležitý aspekt pro náš život, a proto pro možnost využití alternativních výživových směrech je nezbytné dobře znát reálnou výživu, nutnou pro každého jedince. Především k těmto poznatků bylo přihlíženo při dalším zpracování bakalářské práce. K popisu zvolených směrů přispěly provedené analýzy dle vybraných kritérií, které byly definovány z faktorů ovlivňujících výběr daného výživového směru. V praktické části byly tedy srovnány zvolené výživové směry a závěry z těchto analýz byly sumarizovány a mohou pomoci při výběru vhodného výživového směru pro jedince. Klíčová slova Výživa Zdraví Životní styl Potraviny Dietacs_CZ
uk.abstract.enThis thesis aims to describe the selected nutritional trends with respect not only the physiological needs of man. Nutrition today is a very important aspect of our lives, and it is necessary to know the real nutrition for possibility of using alternative nutritional aspects. In particular, these findings were taken into account in the further processing of the thesis. Selected criteria contributed to the description of the selected lines of the analysis and also defined the factors influencing the selection of nutritional direction. In the practical part were compared selected dietary trends and the conclusions of these analyzes were summarized and can assist individuals in choosing the appropriate nutritional direction. Keywords Nutrition Health Lifestyle Food Reduction dieten_US
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra biologie a environmentálních studiícs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV