Zobrazit minimální záznam

The Attitudes of Younger Pupilage Children top Health Nourishment and The Slotmachine at Elementary School
dc.contributor.advisorVaníčková, Eva
dc.creatorBrožová, Hana
dc.date.accessioned2018-09-11T10:14:32Z
dc.date.available2018-09-11T10:14:32Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/39536
dc.description.abstractBakalářská práce se týká postoje dětí mladšího školního věku k výživě a potravinovým automatům. Hlavním cílem práce je identifikace názorů a deskripce postojů dětí mladšího školního věku (6 - 11let) ke zdravé výživě a školním automatům na pražských základních školách, se současným vyhodnocením nabídky sortimentu jednotlivých prodejních automatů, vyskytujících se v aktuálním čase v prostorách sledovaných základních škol. Sledovanému souboru, který tvoří děti ve věku (6 - 11let) navštěvující (1-4 třídu) náhodně vybraných základních škol, vyskytující se na Praze 1, byl předložen k anonymnímu a dobrovolnému vyplnění dotazník obsahující 42 otázek zaměřených na identifikaci a deskripci jejich názorů na zdravou výživu a postojů ke školním automatům. Sběr dat byl realizován na vybraných ZŠ v období březen až červen 2010. Data byla statisticky zpracována a ve formě grafů a tabulek jsou přílohou bakalářské práce. Výsledky výzkumné ankety ukázaly, že povědomí žáků mladšího školního věku je na základních školách poměrně dobré. Co se týká stravovacích návyků lze konstatovat, že většina mladších školáků pravidelně snídá (77 %) a do školy si nosí svačinu (81%). Také (75%) respondentů má orientační představu o tom, jaké jídlo je či není zdravé. Ne všechny děti se tím v praxi pravidelně řídí. Všeobecně lze konstatovat více...cs_CZ
dc.description.abstractThe bachelor's thesis refers to the attitude of children of younger school age towards nutrition and food automats. The main goal of this thesis is to describe the opinion of schoolchildren of the age 6- 11 years on the healthy nutrition and food automats placed in basic schools among Prague. As well as an evaluation of the contents offered by these automats currently occurring in facilities of above mentioned basic schools. Observed analytical sample, which consists of schoolchildren aged (6-11 years) attending 1st-4th class of randomly selected basic schools, appearing in the Prague 1, was given an anonymous and voluntary questionnaire of 42 questions aimed on identification and description their opinions on the healthy nutrition and their attitude towards the food automats. The data were collected in the time period starting from March to June 2010. The collected data were statistically preceded into graphic and table summaries and are enclosed to this thesis. The results of this public inquiry showed us, that the awareness of younger schoolchildren is on quite good level. Regarding the nutrition habits it is evident, that the majority of the pupils are having regular breakfast (77%) and is having a snack made at home (81%). Also (75%) respondents know which food is healthy and which is not. Despite this...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, 3. lékařská fakultacs_CZ
dc.titlePostoj mladších školních dětí ke zdravé výživě a školním automatůmcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-09-16
dc.description.departmentÚstav hygienycs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Hygieneen_US
dc.description.facultyThird Faculty of Medicineen_US
dc.description.faculty3. lékařská fakultacs_CZ
dc.identifier.repId64964
dc.title.translatedThe Attitudes of Younger Pupilage Children top Health Nourishment and The Slotmachine at Elementary Schoolen_US
dc.identifier.aleph001403907
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineVeřejné zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.disciplinePublic Healthen_US
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-cs3. lékařská fakulta::Ústav hygienycs_CZ
uk.taxonomy.organization-enThird Faculty of Medicine::Department of Hygieneen_US
uk.faculty-name.cs3. lékařská fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enThird Faculty of Medicineen_US
uk.faculty-abbr.cs3.LFcs_CZ
uk.degree-discipline.csVeřejné zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-discipline.enPublic Healthen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csBakalářská práce se týká postoje dětí mladšího školního věku k výživě a potravinovým automatům. Hlavním cílem práce je identifikace názorů a deskripce postojů dětí mladšího školního věku (6 - 11let) ke zdravé výživě a školním automatům na pražských základních školách, se současným vyhodnocením nabídky sortimentu jednotlivých prodejních automatů, vyskytujících se v aktuálním čase v prostorách sledovaných základních škol. Sledovanému souboru, který tvoří děti ve věku (6 - 11let) navštěvující (1-4 třídu) náhodně vybraných základních škol, vyskytující se na Praze 1, byl předložen k anonymnímu a dobrovolnému vyplnění dotazník obsahující 42 otázek zaměřených na identifikaci a deskripci jejich názorů na zdravou výživu a postojů ke školním automatům. Sběr dat byl realizován na vybraných ZŠ v období březen až červen 2010. Data byla statisticky zpracována a ve formě grafů a tabulek jsou přílohou bakalářské práce. Výsledky výzkumné ankety ukázaly, že povědomí žáků mladšího školního věku je na základních školách poměrně dobré. Co se týká stravovacích návyků lze konstatovat, že většina mladších školáků pravidelně snídá (77 %) a do školy si nosí svačinu (81%). Také (75%) respondentů má orientační představu o tom, jaké jídlo je či není zdravé. Ne všechny děti se tím v praxi pravidelně řídí. Všeobecně lze konstatovat více...cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor's thesis refers to the attitude of children of younger school age towards nutrition and food automats. The main goal of this thesis is to describe the opinion of schoolchildren of the age 6- 11 years on the healthy nutrition and food automats placed in basic schools among Prague. As well as an evaluation of the contents offered by these automats currently occurring in facilities of above mentioned basic schools. Observed analytical sample, which consists of schoolchildren aged (6-11 years) attending 1st-4th class of randomly selected basic schools, appearing in the Prague 1, was given an anonymous and voluntary questionnaire of 42 questions aimed on identification and description their opinions on the healthy nutrition and their attitude towards the food automats. The data were collected in the time period starting from March to June 2010. The collected data were statistically preceded into graphic and table summaries and are enclosed to this thesis. The results of this public inquiry showed us, that the awareness of younger schoolchildren is on quite good level. Regarding the nutrition habits it is evident, that the majority of the pupils are having regular breakfast (77%) and is having a snack made at home (81%). Also (75%) respondents know which food is healthy and which is not. Despite this...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, 3. lékařská fakulta, Ústav hygienycs_CZ
thesis.grade.code2
dc.identifier.lisID990014039070106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV