Zobrazit minimální záznam

Food industry in the Czech Republic and abroad
dc.contributor.advisorDamohorský, Milan
dc.creatorHuml, Ondřej
dc.date.accessioned2017-04-27T09:58:53Z
dc.date.available2017-04-27T09:58:53Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/35625
dc.description.abstractShrnutí Téma této diplomové práce je Potravinové právo v České republice a v zahraničí. Cílem práce je představit potravinové právo v ČR a v Anglii, s důrazem na právo EU. Vzhledem k tomu, že se jedná o téma široké, práce zahrnuje pouze základní atributy a některé zajímavé otázky potravinového práva. Práce je rozdělena do sedmi kapitol. V první kapitole jsou uvedeny relevantní prameny práva. Potravinové právo je regulováno množstvím nejrůznějších právních předpisů. Obecně lze tyto prameny rozdělit na primární a sekundární legislativu, a to jak na národní úrovni, tak na úrovni EU. Dále jsou uvedeny některé důležité mezinárodní aspekty potravinového práva. Druhá kapitola představuje legální definice základních právních pojmů v českém a unijním právu. Třetí kapitola je klíčová pro nadcházející kapitoly, neboť se zaměřuje na základní zásady práva životního prostředí a také na zásady charakteristické pro potravinové právo. Na tyto zásady je v práci často odkazováno. Dále tato kapitola představuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin, Systém včasné výměny informací pro potraviny a krmiva a také způsoby kontroly na národní úrovni. Následující kapitola se zabývá označováním a balením potravin. Je zde popsáno, jaké zákonné požadavky musí být výrobci splněny, aby jejich výrobky mohly být uvedeny na trh potravin....cs_CZ
dc.description.abstractThe topic of this thesis is Food Law in the Czech Republic and Abroad. The purpose of the thesis is to introduce food law of the Czech Republic and England, with an emphasis on EU food law. As this field is very broad, only basic attributes and some interesting parts and issues of food law may be covered. The thesis is divided into seven chapters. In the first chapter relevant legal sources are introduced. Food law is regulated by many rules. Generally, these sources may be divided into primary and secondary legislation both at national and EU level. Furthermore, some important international aspects of food law are laid down as well. The second chapter simply is to present legal definitions of essential terms within the scope of Czech and EU law. The third chapter is crucial one for following chapters as it establishes most of general principles in environmental law as well as principles specifically applicable in the field of food law. It is often referred to these principles later in the thesis. Furthermore, this chapter also contains an introduction of the European Safety Food Authority and the Rapid Alert System for Food and Feed as well as many ways of national control of food safety. Next chapter deals with food labelling and packaging. It is described which legal conditions have to be...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectpotravinové právocs_CZ
dc.subjectbezpečnost potravincs_CZ
dc.subjectEvropský úřad pro bezpečnost potravincs_CZ
dc.subjectfood lawen_US
dc.subjectfood safetyen_US
dc.subjectEuropean Food Safety Authorityen_US
dc.titlePotravinové právo v České republice a v zahraničícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2011
dcterms.dateAccepted2011-05-30
dc.description.departmentDepartment of Environmental Lawen_US
dc.description.departmentKatedra práva životního prostředícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId77006
dc.title.translatedFood industry in the Czech Republic and abroaden_US
dc.contributor.refereeSobotka, Michal
dc.identifier.aleph001363900
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPrávnická fakulta::Katedra práva životního prostředícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Law::Department of Environmental Lawen_US
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csShrnutí Téma této diplomové práce je Potravinové právo v České republice a v zahraničí. Cílem práce je představit potravinové právo v ČR a v Anglii, s důrazem na právo EU. Vzhledem k tomu, že se jedná o téma široké, práce zahrnuje pouze základní atributy a některé zajímavé otázky potravinového práva. Práce je rozdělena do sedmi kapitol. V první kapitole jsou uvedeny relevantní prameny práva. Potravinové právo je regulováno množstvím nejrůznějších právních předpisů. Obecně lze tyto prameny rozdělit na primární a sekundární legislativu, a to jak na národní úrovni, tak na úrovni EU. Dále jsou uvedeny některé důležité mezinárodní aspekty potravinového práva. Druhá kapitola představuje legální definice základních právních pojmů v českém a unijním právu. Třetí kapitola je klíčová pro nadcházející kapitoly, neboť se zaměřuje na základní zásady práva životního prostředí a také na zásady charakteristické pro potravinové právo. Na tyto zásady je v práci často odkazováno. Dále tato kapitola představuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin, Systém včasné výměny informací pro potraviny a krmiva a také způsoby kontroly na národní úrovni. Následující kapitola se zabývá označováním a balením potravin. Je zde popsáno, jaké zákonné požadavky musí být výrobci splněny, aby jejich výrobky mohly být uvedeny na trh potravin....cs_CZ
uk.abstract.enThe topic of this thesis is Food Law in the Czech Republic and Abroad. The purpose of the thesis is to introduce food law of the Czech Republic and England, with an emphasis on EU food law. As this field is very broad, only basic attributes and some interesting parts and issues of food law may be covered. The thesis is divided into seven chapters. In the first chapter relevant legal sources are introduced. Food law is regulated by many rules. Generally, these sources may be divided into primary and secondary legislation both at national and EU level. Furthermore, some important international aspects of food law are laid down as well. The second chapter simply is to present legal definitions of essential terms within the scope of Czech and EU law. The third chapter is crucial one for following chapters as it establishes most of general principles in environmental law as well as principles specifically applicable in the field of food law. It is often referred to these principles later in the thesis. Furthermore, this chapter also contains an introduction of the European Safety Food Authority and the Rapid Alert System for Food and Feed as well as many ways of national control of food safety. Next chapter deals with food labelling and packaging. It is described which legal conditions have to be...en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra práva životního prostředícs_CZ
dc.identifier.lisID990013639000106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV