Show simple item record

Personal data protection in employment formation
dc.contributor.advisorPichrt, Jan
dc.creatorMorávek, Jakub
dc.date.accessioned2017-04-26T23:31:46Z
dc.date.available2017-04-26T23:31:46Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/33217
dc.description.abstract1 Resumé Ochrana osobních údajů při vzniku pracovního poměru Tato práce se zabývá problematikou ochrany osobních údajů ve spojení s pracovněprávními vztahy. Konkrétně se autor zaměřuje na ochranu osobních údajů při vzniku pracovního poměru. Nejprve se autor věnuje obecnému právnímu základu problematiky a následně rozebírá pozitivní vyjádření ochrany osobních údajů v platném právu, zejména v zákoně č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Autor blíže zkoumá některé problematické povinnosti zaměstnavatele spojené se zpracováním osobních údajů jeho zaměstnanců a současně upozorňuje na imperfektní transpozici Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES ze dne 24. října 1995, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Na základě provedeného výkladu autor v obecné rovině uvádí rozsah osobních údajů, které může zaměstnavatel při vzniku pracovního poměru od zaměstnance vyžadovat. Autor se zabývá často diskutovanými případy zpracovávání osobních údajů v pracovněprávním vztahu, jako jsou například používání fotografie zaměstnance, zaznamenávání údajů o jeho rodinných poměrech atd. Prostřednictvím praktického příkladu odsouzení zaměstnance za trestný čin podává autor dále ukázku problematičnosti...cs_CZ
dc.description.abstract1 Resumé Personal data protection in employment formation This thesis is concerned with the questions of personal data protection in connection with labor-law relationships. In the concrete the author focuses on personal data protection in formation of the employment. First the author deals with general legal basis of the issue and, consequently, the author analyses personal data protection in positive law, namely in the Act No. 101/2000 Coll., on the Protection of Personal Data, as amended. The author examines in detail some questionable duties of the employer connected with processing of personal data of his employees and, at the same time, refers to the imperfection of transposition of the Directive 95/46/ES of the European Parliament and of the Council of 24 October 1995 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of these data. On the basis of given comments the author in the general level presents the scope of personal data that can be requested by the employer from the employee in formation of the employment. The author deals with often discussed cases of processing of personal data in the labor-law relationship as for example using of the employee 's photography, recording his family relationships etc. By means of practical example of...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectpracovní právocs_CZ
dc.subjectochrana osobních údajůcs_CZ
dc.subjectvznik pracovního poměrucs_CZ
dc.subjectlabor lawen_US
dc.subjectpersonal data protectionen_US
dc.subjectemployment formationen_US
dc.titleOchrana osobních údajů při vzniku pracovního poměrucs_CZ
dc.typerigorózní prácecs_CZ
dcterms.created2011
dcterms.dateAccepted2011-04-12
dc.description.departmentDepartment of Labor Law and Social Security Lawen_US
dc.description.departmentKatedra pracovního práva a práva sociálního zabezpečenícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId74698
dc.title.translatedPersonal data protection in employment formationen_US
dc.contributor.refereeHůrka, Petr
dc.identifier.aleph001299122
thesis.degree.nameJUDr.
thesis.degree.levelrigorózní řízenícs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csProspělcs_CZ
thesis.grade.enPassen_US
uk.abstract.cs1 Resumé Ochrana osobních údajů při vzniku pracovního poměru Tato práce se zabývá problematikou ochrany osobních údajů ve spojení s pracovněprávními vztahy. Konkrétně se autor zaměřuje na ochranu osobních údajů při vzniku pracovního poměru. Nejprve se autor věnuje obecnému právnímu základu problematiky a následně rozebírá pozitivní vyjádření ochrany osobních údajů v platném právu, zejména v zákoně č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Autor blíže zkoumá některé problematické povinnosti zaměstnavatele spojené se zpracováním osobních údajů jeho zaměstnanců a současně upozorňuje na imperfektní transpozici Směrnice Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES ze dne 24. října 1995, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Na základě provedeného výkladu autor v obecné rovině uvádí rozsah osobních údajů, které může zaměstnavatel při vzniku pracovního poměru od zaměstnance vyžadovat. Autor se zabývá často diskutovanými případy zpracovávání osobních údajů v pracovněprávním vztahu, jako jsou například používání fotografie zaměstnance, zaznamenávání údajů o jeho rodinných poměrech atd. Prostřednictvím praktického příkladu odsouzení zaměstnance za trestný čin podává autor dále ukázku problematičnosti...cs_CZ
uk.abstract.en1 Resumé Personal data protection in employment formation This thesis is concerned with the questions of personal data protection in connection with labor-law relationships. In the concrete the author focuses on personal data protection in formation of the employment. First the author deals with general legal basis of the issue and, consequently, the author analyses personal data protection in positive law, namely in the Act No. 101/2000 Coll., on the Protection of Personal Data, as amended. The author examines in detail some questionable duties of the employer connected with processing of personal data of his employees and, at the same time, refers to the imperfection of transposition of the Directive 95/46/ES of the European Parliament and of the Council of 24 October 1995 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of these data. On the basis of given comments the author in the general level presents the scope of personal data that can be requested by the employer from the employee in formation of the employment. The author deals with often discussed cases of processing of personal data in the labor-law relationship as for example using of the employee 's photography, recording his family relationships etc. By means of practical example of...en_US
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra pracovního práva a práva sociálního zabezpečenícs_CZ


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV