Zobrazit minimální záznam

Implementation of the educational programme with the aim on the nutrition and the food served in these facilities
dc.contributor.advisorMarádová, Eva
dc.creatorStachová, Helena
dc.date.accessioned2017-04-21T06:33:21Z
dc.date.available2017-04-21T06:33:21Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/30700
dc.description.abstractDiplomová práce pojednává o implementaci podpory zdraví do ŠVP se zaměřením na výživu a stravování. Výzkum byl proveden na třiceti základních školách v Jihočeském kraji. Podrobněji je zkoumána oblast výživy a její začlenění do učiva výchovy ke zdraví. Na deseti školách je výzkum rozšířen na oblast stravování ve školních jídelnách. Teoretická část popisuje základní poznatky z oblasti zdraví a začlenění problematiky zdraví do školních vzdělávacích programů. Zabývá se výchovou ke zdraví, jejím cílem a obsahem. Dále oblastí výživy a školního stravování. Praktická část zkoumá začlenění výchovy ke zdraví do školních vzdělávacích programů, pomocí jejich analýzy a dotazníkového šetření. Zvláštní pozornost je věnována oblasti výživy a zdraví. U prvních deseti škol je uvedena i charakteristika školních jídelen a stravování.cs_CZ
dc.description.abstractThe paper deals with the implementation of the health support to ŠVP with the stress on the nourishment and the diet. The research was carried out in the thirty basic schools in the southern Bohemia. The part of the nourishment and its implementation to the education leading towards the heath was searched in the details. The research was even bigger at ten schools because it dealt with the situation in the school dining facilities. The theoretical part of the study describes basic learning about the health and its implementation to the school educational programmes. The target and the goal of this part is the education leading towards the heath. Also concentrates on the nutritious value of the school food. The practical part searches the implementation of the heath education to the school educational programmes with the help of the analysis and the questionnaires. The concentration is dedicated of the part of the nourishment and the health. There is also characterization of ten typical school dining facilities with the concentration on the nourishment.en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.titleImplementace podpory zdraví do ŠVP se zaměřením na výživu a stravovánícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2010
dcterms.dateAccepted2010-05-31
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId86648
dc.title.translatedImplementation of the educational programme with the aim on the nutrition and the food served in these facilitiesen_US
dc.contributor.refereeKovaříková, Miroslava
dc.identifier.aleph001292513
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství pro 2. stupeň základní školy - chemie - Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy - rodinná výchovacs_CZ
thesis.degree.disciplineTeaching Degree for Lower Secondary Schools - Chemistry - Training Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools - Domestic Scienceen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství pro 2. stupeň základní školy - chemie - Učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy - rodinná výchovacs_CZ
uk.degree-discipline.enTeaching Degree for Lower Secondary Schools - Chemistry - Training Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools - Domestic Scienceen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csDiplomová práce pojednává o implementaci podpory zdraví do ŠVP se zaměřením na výživu a stravování. Výzkum byl proveden na třiceti základních školách v Jihočeském kraji. Podrobněji je zkoumána oblast výživy a její začlenění do učiva výchovy ke zdraví. Na deseti školách je výzkum rozšířen na oblast stravování ve školních jídelnách. Teoretická část popisuje základní poznatky z oblasti zdraví a začlenění problematiky zdraví do školních vzdělávacích programů. Zabývá se výchovou ke zdraví, jejím cílem a obsahem. Dále oblastí výživy a školního stravování. Praktická část zkoumá začlenění výchovy ke zdraví do školních vzdělávacích programů, pomocí jejich analýzy a dotazníkového šetření. Zvláštní pozornost je věnována oblasti výživy a zdraví. U prvních deseti škol je uvedena i charakteristika školních jídelen a stravování.cs_CZ
uk.abstract.enThe paper deals with the implementation of the health support to ŠVP with the stress on the nourishment and the diet. The research was carried out in the thirty basic schools in the southern Bohemia. The part of the nourishment and its implementation to the education leading towards the heath was searched in the details. The research was even bigger at ten schools because it dealt with the situation in the school dining facilities. The theoretical part of the study describes basic learning about the health and its implementation to the school educational programmes. The target and the goal of this part is the education leading towards the heath. Also concentrates on the nutritious value of the school food. The practical part searches the implementation of the heath education to the school educational programmes with the help of the analysis and the questionnaires. The concentration is dedicated of the part of the nourishment and the health. There is also characterization of ten typical school dining facilities with the concentration on the nourishment.en_US
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
dc.identifier.lisID990012925130106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV