Hledat
Zobrazují se záznamy 1-8 z 8
Historie a užití interpunkce ve francouzském jazyce
The history and use of punctuation in the French language
Bakalářská práce (NEOBHÁJENO)
Vedoucí práce: Jančík, Jiří
Datum publikování: 2023
Datum obhajoby: 19. 01. 2023
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: Tato bakalářská práce bude věnována historii a využití interpunkce ve francouzském jazyce. V první části, bude vysvětleno, co to je interpunkce a jaká je její funkce. Dále budou představena interpunkční znaménka používaná ...
This bachelor's thesis will be devoted to the history and use of punctuation in the French language. In the first part, it will be explained what punctuation is and what its function is. Punctuation marks used in the French ...
This bachelor's thesis will be devoted to the history and use of punctuation in the French language. In the first part, it will be explained what punctuation is and what its function is. Punctuation marks used in the French ...
Pařížské ostrovy - la Cité, Saint-Louis
Isles of Paris - la Cité, Saint-Louis
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kalfiřtová, Eva
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 10. 09. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Provensálské stezky snů - levandulová, vinařská, historická
Provençal trails of dreams - lavender, wine-making, history
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Müllerová, Eva
Datum publikování: 2015
Datum obhajoby: 28. 05. 2015
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Historie pařížského metra
History of Paris metro
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kalfiřtová, Eva
Datum publikování: 2016
Datum obhajoby: 13. 09. 2016
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
České školy ve Francii: Dijon a Nîmes
Czech schools in France: Dijon and Nîmes
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Klinka, Tomáš
Datum publikování: 2023
Datum obhajoby: 12. 09. 2023
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: The aim of this thesis is a general presentation of Czech sections in the French cities Dijon and Nîmes, their history, political background, and general characteristics of studies at these schools. The aim of the theses ...
Cílem této práce je obecné představení českých sekcí ve francouzských městech Dijon a Nîmes, jejich historie, politické pozadí a obecná charakteristika studia na těchto školách. Práce má za cíl popsat historii těchto ...
Cílem této práce je obecné představení českých sekcí ve francouzských městech Dijon a Nîmes, jejich historie, politické pozadí a obecná charakteristika studia na těchto školách. Práce má za cíl popsat historii těchto ...
Základní francouzské zakládací pověsti
Core French founding myths
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Jančík, Jiří
Datum publikování: 2019
Datum obhajoby: 10. 09. 2019
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Přestavba Paříže během Druhého císařství
Transformation of Paris during the Second French Empire
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Jančík, Jiří
Datum publikování: 2017
Datum obhajoby: 12. 09. 2017
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt nenalezen
Francouzská gastronomie jako kulturní fenomén
French gastronomy as a cultural phenomenon
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kalfiřtová, Eva
Datum publikování: 2013
Datum obhajoby: 09. 09. 2013
Fakulta / součást: Pedagogická fakulta / Faculty of Education
Abstrakt: Název bakalářské práce: Francouzská gastronomie jako kulturní fenomén. Klíčová slova: Gastronomie, kultura, Provence, historie, kvalita stravování, stolování, gastronomická literatura, sociokulturní problematika, Avignon, ...
Title of the thesis: French gastronomy as a cultural phenomenon. Key words: Gastronomy, culture, Provence, history, quality of food, dining, gastronomic literature, social and cultural problems, Avignon, UNESCO, cultural ...
Title of the thesis: French gastronomy as a cultural phenomenon. Key words: Gastronomy, culture, Provence, history, quality of food, dining, gastronomic literature, social and cultural problems, Avignon, UNESCO, cultural ...