Hledat
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
Vysoce průmyslově zpracované potraviny a jejich vliv na zdraví
Ultra - processed foods and their impact on health
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 18. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: This bachelor thesis deals with ultra-processed foods and their impact on health. The thesis is divided into two parts. In the first theoretical, there is summarized information about ultra- processed foods, health risk ...
Tato bakalářská práce se zabývá vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a jejich vlivem na zdraví. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické, jsou sumarizované informace o vysoce průmyslově zpracovaných ...
Tato bakalářská práce se zabývá vysoce průmyslově zpracovanými potravinami a jejich vlivem na zdraví. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické, jsou sumarizované informace o vysoce průmyslově zpracovaných ...
Vliv soli na zdraví a její příjem v ČR
The influence of salt on health and salt consumption in the Czech Republic
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 22. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: The salt intake in the Czech Republic is almost three times higher than the daily recommended amount. The excessive consumption of salt has impacts on health and wellbeing in many ways. It causes or affects the course of ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Problematika výživy u pacientů s atopickým ekzémem
Issues relating to nutrition in patients with atopic dermatitis
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Humlová, Zuzana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 27. 08. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá problematikou atopického ekzému, což je neinfekční chronické zánětlivé onemocnění kůže, jehož prevalence stále narůstá a může významně ovlivnit kvalitu života nejen pacienta, ale i jeho ...
This bachelor's thesis deals with issues relating to nutrition in patients with atopic dermatitis. Atopic dermatitis is a non-infectious chronic inflammatory skin disease. Its prevalence is still increasing and it can ...
This bachelor's thesis deals with issues relating to nutrition in patients with atopic dermatitis. Atopic dermatitis is a non-infectious chronic inflammatory skin disease. Its prevalence is still increasing and it can ...
Analýza stravování seniorů ve vlastním prostředí
Analysis of the nutrition of senior citizens in their environment
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Starnovská, Tamara
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 24. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Senior citizens living in their own environment make up a large and growing population group. Proper nutrition at this age is gaining in importance as it contributes to maintaining a long and quality life. Therefore, the ...
Senioři žijící v domácím prostředí tvoří nemalou a stále rostoucí skupinu populace. Správné stravování v tomto věku nabývá na významu, neboť přispívá k udržení dlouhého a kvalitního života. Proto cílem práce bylo zhodnotit ...
Senioři žijící v domácím prostředí tvoří nemalou a stále rostoucí skupinu populace. Správné stravování v tomto věku nabývá na významu, neboť přispívá k udržení dlouhého a kvalitního života. Proto cílem práce bylo zhodnotit ...