Hledat
Zobrazují se záznamy 1-3 z 3
Vliv soli na zdraví a její příjem v ČR
The influence of salt on health and salt consumption in the Czech Republic
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 22. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: The salt intake in the Czech Republic is almost three times higher than the daily recommended amount. The excessive consumption of salt has impacts on health and wellbeing in many ways. It causes or affects the course of ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Doporučení pro denní příjem soli jsou v České republice překročena téměř trojnásobně. Nadměrná konzumace soli přitom ovlivňuje zdraví mnoha způsoby. Zapříčiňuje vznik nebo ovlivňuje průběh u onemocnění jako arteriální ...
Obsah soli v potravinách a její příjem v ČR
Salt content in food and its intake in the Czech Republic
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Dostálová, Jana
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 11. 06. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá obsahem soli v potravinách a jejím příjmem v České republice. Spotřeba soli v České republice dosahuje až trojnásobku doporučeného množství soli na den. O její snížení se dlouhodobě pokoušejí ...
This bachelor thesis deals with the salt content in food and its intake in the Czech Republic. The consumption of salt in the Czech Republic allows up to three times the recommended amount of salt per a day. The companies ...
This bachelor thesis deals with the salt content in food and its intake in the Czech Republic. The consumption of salt in the Czech Republic allows up to three times the recommended amount of salt per a day. The companies ...
Zdravotní aspekty kuchyňské soli v potravinách
Health aspects of salt in food
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Bušová, Milena
Datum publikování: 2018
Datum obhajoby: 28. 08. 2018
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Sodium chloride is an integral part of our nutrition and has an important function in the metabolism of the human organism. It contains sodium which is one of the basic minerals of the body. Although the salt is necessary ...
Chlorid sodný je nedílnou součástí naší výživy a má důležitou funkci v metabolismu lidského organismu. Obsahuje sodík, který je jedním ze základních minerálů těla. Sůl je pro naše tělo nezbytná, avšak její nadbytečný příjem ...
Chlorid sodný je nedílnou součástí naší výživy a má důležitou funkci v metabolismu lidského organismu. Obsahuje sodík, který je jedním ze základních minerálů těla. Sůl je pro naše tělo nezbytná, avšak její nadbytečný příjem ...