Hledat
Zobrazují se záznamy 1-4 z 4
Mléko a mléčné výrobky a jejich vnímání mladými dospělými
Milk and dairy products and their perception by young adults
Diplomová práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Křížová, Jarmila
Datum publikování: 2020
Datum obhajoby: 03. 09. 2020
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Raná dospělost je obdobím tvorby vrcholné kostní hmoty, která je jedním ze základů prevence osteoporózy ve vyšším věku. Příjem mléka a mléčných výrobků jako zdroje dobře vstřebatelného vápníku je v tomto věku stále velmi ...
Early adulthood is a period of peak bone mass formation, which is one of the basics in prevention of osteoporosis onset in older age. Milk and dairy products intake as a source of well-absorbed calcium is still very ...
Early adulthood is a period of peak bone mass formation, which is one of the basics in prevention of osteoporosis onset in older age. Milk and dairy products intake as a source of well-absorbed calcium is still very ...
Mléčné výrobky ve výživě člověka, legislativní značení v ČR; informovanost a preference spotřebitelů
Dairy products in human nutrition, labelling according to czech legislation; consumer information and preferences
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Kudlová, Eva
Datum publikování: 2016
Datum obhajoby: 30. 05. 2016
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Tato bakalářská práce hodnotí značení mléčných výrobků na našem trhu, a to na základě požadavků stanovených českou legislativou. Sleduje také chuťové preference spotřebitelů a jejich zájem a informovanost týkající se značení ...
This bachelor thesis evaluates the dairy products labelling in the Czech Republic based on the requirements of the Czech legislation. It also pursues consumer's taste preferences, their interest and awareness of the dairy ...
This bachelor thesis evaluates the dairy products labelling in the Czech Republic based on the requirements of the Czech legislation. It also pursues consumer's taste preferences, their interest and awareness of the dairy ...
Příjem vápníku ve stravě u dospívajících dívek v gymnastickém aerobiku
The diet calcium intake among adolescent girls in aerobic gymnastics
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Raška, Ivan
Datum publikování: 2021
Datum obhajoby: 23. 06. 2021
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: Strava s dostatečným množstvím vápníku je důležitá pro optimální růst a vývoj skeletu. Nedostatečný příjem tohoto minerálu v období dospívání může mít negativní důsledky na kost v podobě nedosažení maxima kostní hmoty, ...
Nutrition with sufficient content of calcium is important for optimal growth and development of the skeleton. Insufficient intake of this mineral during adolescence can have negative effects on bone in the form of not ...
Nutrition with sufficient content of calcium is important for optimal growth and development of the skeleton. Insufficient intake of this mineral during adolescence can have negative effects on bone in the form of not ...
Mléko a jeho alternativy
Milk and its alternatives
Bakalářská práce (OBHÁJENO)
Vedoucí práce: Hubáček, Jaroslav
Datum publikování: 2022
Datum obhajoby: 24. 06. 2022
Fakulta / součást: 1. lékařská fakulta / First Faculty of Medicine
Abstrakt: The thesis focused on milk and its alternatives, i.e. plant-based drinks. The theoretical part summarized the nutritional value of milk and its consumption in the world and the Czech Republic. As a source of fats, proteins, ...
Práce se zabývá mlékem a jeho alternativami, tzn. rostlinnými nápoji. Teoretická část shrnuje nutriční hodnoty mléka a jeho spotřebu ve světě i České republice. Mléko představuje nutričně hodnotnou potravinu, která je ...
Práce se zabývá mlékem a jeho alternativami, tzn. rostlinnými nápoji. Teoretická část shrnuje nutriční hodnoty mléka a jeho spotřebu ve světě i České republice. Mléko představuje nutričně hodnotnou potravinu, která je ...