Zobrazit minimální záznam

Viniculture and wine-making from a legal viewpoint
dc.contributor.advisorDamohorský, Milan
dc.creatorLöffler, Jan
dc.date.accessioned2022-04-13T08:50:59Z
dc.date.available2022-04-13T08:50:59Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/170708
dc.description.abstractVinohradnictví a vinařství z pohledu práva Abstrakt Tato diplomová práce je především teoretickým pojednáním o právní regulaci vinohradnictví a vinařství v ČR. Jejím cílem je seznámit čtenáře s platnou právní úpravou nejdůležitějších institutů obou oblastí podle zákona č. 321/2004 Sb. o vinohradnictví a vinařství, ale i jiných zákonů a pramenů práva s ohledem na právní předpisy EU. Důraz je kladen na jednotlivé aspekty vinohradnické činnosti a následné výroby vinařských produktů a také podmínky pro jejich uvádění do oběhu. Práce je členěna do celkem 8 kapitol, včetně úvodu a závěru. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na vymezení postavení úpravy vinohradnictví a vinařství v právním řádu ČR a ujasnění vztahů mezi jednotlivými prameny práva obou oblastí v kontextu legislativy EU. Stěžejní část práce je obsažena v kapitolách č. 3 a č. 4, které jsou věnovány aktuální právní úpravě oblasti vinohradnictví a vnařství. Vinohradnická část práce je zaměřena především na regulaci výsadby vinné révy a některých aspektů rostlinolékařské péče a hnojení, které s vinohradnickou činností úzce souvisí. V odvětví vinařství je důraz kladen na enologické postupy, klasifikaci vinařských produktů, označování a ztříďování vín. Dále jsou zde rozpracovány kvalitativní požadavky na jednotlivé druhy vinařských výrobků. Pátá kapitola se...cs_CZ
dc.description.abstractViniculture and wine-making from a legal viewpoint Abstract This thesis is primarily a theoretical treatise on the legal regulation of viticulture and wine-making in the Czech Republic. It aims to provide an overview of the current legal regulation of the most important institutes of both aforementioned fields, focusing on the Act No. 321/2004 Coll. on viniculture and winemaking, but also other laws and sources of law with regard to EU legislation. Emphasis is placed on the individual aspects of viticultural activity and the subsequent manufacturing of wine products and the conditions for their marketing. This thesis is divided into 8 chapters, including an introduction and a conclusion. The introductory chapters are focused on defining the position of the wine law in the legal system of the Czech Republic and clarifying the relations between the sources of law of viticulture and wine-making in the context of EU legislation. The main body of this thesis is included in chapters No. 3 and No. 4. These chapters are devoted to the current legislation in the field of viticulture and wine-making. The viticultural part of the work is focused mainly on the regulation of vine planting and some aspects which are closely related to viticultural activity, such as phytosanitary care and fertilization. In the wine-making...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Právnická fakultacs_CZ
dc.subjectAgricultural lawen_US
dc.subjectViticultureen_US
dc.subjectWine-makingen_US
dc.subjectZemědělské právocs_CZ
dc.subjectVinohradnictvícs_CZ
dc.subjectVinařstvícs_CZ
dc.titleVinohradnictví a vinařství z pohledu právacs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2021
dcterms.dateAccepted2021-11-23
dc.description.departmentDepartment of Environmental Lawen_US
dc.description.departmentKatedra práva životního prostředícs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Lawen_US
dc.description.facultyPrávnická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId181736
dc.title.translatedViniculture and wine-making from a legal viewpointen_US
dc.contributor.refereeDerlich, Stanislav
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePrávocs_CZ
thesis.degree.disciplineLawen_US
thesis.degree.programPrávo a právní vědacs_CZ
thesis.degree.programLaw and Jurisprudenceen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPrávnická fakulta::Katedra práva životního prostředícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Law::Department of Environmental Lawen_US
uk.faculty-name.csPrávnická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Lawen_US
uk.faculty-abbr.csPFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPrávocs_CZ
uk.degree-discipline.enLawen_US
uk.degree-program.csPrávo a právní vědacs_CZ
uk.degree-program.enLaw and Jurisprudenceen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csVinohradnictví a vinařství z pohledu práva Abstrakt Tato diplomová práce je především teoretickým pojednáním o právní regulaci vinohradnictví a vinařství v ČR. Jejím cílem je seznámit čtenáře s platnou právní úpravou nejdůležitějších institutů obou oblastí podle zákona č. 321/2004 Sb. o vinohradnictví a vinařství, ale i jiných zákonů a pramenů práva s ohledem na právní předpisy EU. Důraz je kladen na jednotlivé aspekty vinohradnické činnosti a následné výroby vinařských produktů a také podmínky pro jejich uvádění do oběhu. Práce je členěna do celkem 8 kapitol, včetně úvodu a závěru. Úvodní kapitoly jsou zaměřeny na vymezení postavení úpravy vinohradnictví a vinařství v právním řádu ČR a ujasnění vztahů mezi jednotlivými prameny práva obou oblastí v kontextu legislativy EU. Stěžejní část práce je obsažena v kapitolách č. 3 a č. 4, které jsou věnovány aktuální právní úpravě oblasti vinohradnictví a vnařství. Vinohradnická část práce je zaměřena především na regulaci výsadby vinné révy a některých aspektů rostlinolékařské péče a hnojení, které s vinohradnickou činností úzce souvisí. V odvětví vinařství je důraz kladen na enologické postupy, klasifikaci vinařských produktů, označování a ztříďování vín. Dále jsou zde rozpracovány kvalitativní požadavky na jednotlivé druhy vinařských výrobků. Pátá kapitola se...cs_CZ
uk.abstract.enViniculture and wine-making from a legal viewpoint Abstract This thesis is primarily a theoretical treatise on the legal regulation of viticulture and wine-making in the Czech Republic. It aims to provide an overview of the current legal regulation of the most important institutes of both aforementioned fields, focusing on the Act No. 321/2004 Coll. on viniculture and winemaking, but also other laws and sources of law with regard to EU legislation. Emphasis is placed on the individual aspects of viticultural activity and the subsequent manufacturing of wine products and the conditions for their marketing. This thesis is divided into 8 chapters, including an introduction and a conclusion. The introductory chapters are focused on defining the position of the wine law in the legal system of the Czech Republic and clarifying the relations between the sources of law of viticulture and wine-making in the context of EU legislation. The main body of this thesis is included in chapters No. 3 and No. 4. These chapters are devoted to the current legislation in the field of viticulture and wine-making. The viticultural part of the work is focused mainly on the regulation of vine planting and some aspects which are closely related to viticultural activity, such as phytosanitary care and fertilization. In the wine-making...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Právnická fakulta, Katedra práva životního prostředícs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV