Show simple item record

Overweight and obesity in secondary school children
dc.contributor.advisorBunc, Václav
dc.creatorŠoukal, Jakub
dc.date.accessioned2017-06-01T16:15:42Z
dc.date.available2017-06-01T16:15:42Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/1621
dc.description.abstractNázev: Obezita dětí staršího školního věku Cíle: Hlavním cílem bylo porovnání stravovacích návyků dětí (dívek a chlapců) osmých a devátých tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v průběhu pobytu ve škole. Práce se zabývá rozborem vyhlášky č. 282/2016 Sb., která 20. 9. 2016 vstoupila v platnost (doprodej potravin je možný do 1. 1. 2017) a reguluje nabídku školních potravinových automatů. Metody: V práci byla použita explorativní metoda anketního šetření. Pro kvantifikaci získaných dat byl využit deskriptivní přístup. Pro analýzu získaných dat byly aplikovány metody komparace, logické, analýzy a indukce. Metoda analýzy byla využita pro rozbor jednotlivých skupin a metody indukce a logické při vyvozování obecnějších závěrů a pravidel. Metodou komparace byly srovnány všechny zkoumané skupiny. Byl vyhodnocován vliv potravinových automatů na stravovací návyky dětí. Výsledky: Bylo zjištěno, že 44 % dívek na víceletých gymnáziích využívá jídelní automaty, i když mají svačinu z domova. V ostatních skupinách využívá automaty pouze 8-14 % žáků. Z výsledků vyplynulo, že přibližně polovina žáků nevyužívá potravinové automaty ve školách vůbec, vyjma dívek na víceletých gymnáziích, kde je to pouze 5 %. Na závěr byla provedena analýza spokojenosti s nabídkou potravinových automatů. Pouze...cs_CZ
dc.description.abstractTitle: Overweight and obesity in secondary school children Objectives: The main objective of this work is to compare eating habits of children (girls and boys) in the eighth and ninth grades in grammar schools and appropriate grades in gymnasium during the stay in a school. The thesis performs an analysis of the Decree no. 282/2016 Coll., which have come into effect on September 20th, 2016 (clearance sale is possible until January 1st, 2017) and restricts the offer of school food vending machines. Methods: The explorative method of questionnaire survey was used in the thesis. The descriptive approach was used to quantify the obtained data. The methods of comparison, logic, analysis and induction were applied for the analysis of the obtained data. The analysis method was used to analyse individual groups and methods of induction and logic were used while exerting general conclusions and rules. Thanks to the comparison method were compared all studied groups. The influence of food vending machines on children's eating habits was evaluated. Results: It was found that 44 % of girls in gymnasium uses vending machines, although they have a snack from home. In the other groups uses vending machines only 8-14 % of pupils. Follows from the results, that approximately half of pupils does not use food vending...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.subjectobezitacs_CZ
dc.subjectstravovací návykycs_CZ
dc.subjectpotravinové automatycs_CZ
dc.subjectobesityen_US
dc.subjecteating habitsen_US
dc.subjectfood vending machinesen_US
dc.titleNadváha a obezita dětí staršího školního věkucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2017
dcterms.dateAccepted2017-01-16
dc.description.departmentLaboratoř sportovní motorikycs_CZ
dc.description.facultyFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Physical Education and Sporten_US
dc.identifier.repId154420
dc.title.translatedOverweight and obesity in secondary school childrenen_US
dc.contributor.refereeFialová, Ludmila
dc.identifier.aleph002121960
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineTělesná výchova a sportcs_CZ
thesis.degree.disciplinePhysical Education and Sporten_US
thesis.degree.programTělesná výchova a sportcs_CZ
thesis.degree.programPhysical Education and Sporten_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta tělesné výchovy a sportu::Laboratoř sportovní motorikycs_CZ
uk.faculty-name.csFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Physical Education and Sporten_US
uk.faculty-abbr.csFTVScs_CZ
uk.degree-discipline.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-discipline.enPhysical Education and Sporten_US
uk.degree-program.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-program.enPhysical Education and Sporten_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csNázev: Obezita dětí staršího školního věku Cíle: Hlavním cílem bylo porovnání stravovacích návyků dětí (dívek a chlapců) osmých a devátých tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií v průběhu pobytu ve škole. Práce se zabývá rozborem vyhlášky č. 282/2016 Sb., která 20. 9. 2016 vstoupila v platnost (doprodej potravin je možný do 1. 1. 2017) a reguluje nabídku školních potravinových automatů. Metody: V práci byla použita explorativní metoda anketního šetření. Pro kvantifikaci získaných dat byl využit deskriptivní přístup. Pro analýzu získaných dat byly aplikovány metody komparace, logické, analýzy a indukce. Metoda analýzy byla využita pro rozbor jednotlivých skupin a metody indukce a logické při vyvozování obecnějších závěrů a pravidel. Metodou komparace byly srovnány všechny zkoumané skupiny. Byl vyhodnocován vliv potravinových automatů na stravovací návyky dětí. Výsledky: Bylo zjištěno, že 44 % dívek na víceletých gymnáziích využívá jídelní automaty, i když mají svačinu z domova. V ostatních skupinách využívá automaty pouze 8-14 % žáků. Z výsledků vyplynulo, že přibližně polovina žáků nevyužívá potravinové automaty ve školách vůbec, vyjma dívek na víceletých gymnáziích, kde je to pouze 5 %. Na závěr byla provedena analýza spokojenosti s nabídkou potravinových automatů. Pouze...cs_CZ
uk.abstract.enTitle: Overweight and obesity in secondary school children Objectives: The main objective of this work is to compare eating habits of children (girls and boys) in the eighth and ninth grades in grammar schools and appropriate grades in gymnasium during the stay in a school. The thesis performs an analysis of the Decree no. 282/2016 Coll., which have come into effect on September 20th, 2016 (clearance sale is possible until January 1st, 2017) and restricts the offer of school food vending machines. Methods: The explorative method of questionnaire survey was used in the thesis. The descriptive approach was used to quantify the obtained data. The methods of comparison, logic, analysis and induction were applied for the analysis of the obtained data. The analysis method was used to analyse individual groups and methods of induction and logic were used while exerting general conclusions and rules. Thanks to the comparison method were compared all studied groups. The influence of food vending machines on children's eating habits was evaluated. Results: It was found that 44 % of girls in gymnasium uses vending machines, although they have a snack from home. In the other groups uses vending machines only 8-14 % of pupils. Follows from the results, that approximately half of pupils does not use food vending...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Laboratoř sportovní motorikycs_CZ
dc.identifier.lisID990021219600106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV