Zobrazit minimální záznam

Children's awareness of compositions in selected confectionery
dc.contributor.advisorVáchová, Alena
dc.creatorBeer, Monika
dc.date.accessioned2022-04-07T11:10:13Z
dc.date.available2022-04-07T11:10:13Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/148001
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá tématem informovaností dětí o složení vybraných cukrovinek a obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na informace týkající se informací o cukrovinkách a jejich složení, zdravotních rizicích spojených s konzumací cukrovinek a zdravého životního stylu u dětí staršího školního věku. V praktické části jsou jednotlivé kapitoly zaměřeny na dotazníkové šetření, získání informací a vizualizaci informací vedoucí k jasným závěrům cíle této práce. Výzkumné šetření této absolventské práce potvrdilo, že jsou žáci staršího školního věku ze Základní školy Dubí 1 informováni o složení a obsahu přídatných látek v cukrovinkách a jsou informováni o vzniku zdravotních rizik, které mohou být spojené s jejich konzumací v případě 48 % oslovených chlapců a dívek. Výzkumné šetření bylo uzavřeno s výsledky správných odpovědí oslovených žáků staršího školního věku ze základní školy Dubí 1. Získaná data poskytla informace, že:  žáci staršího školního věku sledují složení cukrovinek na jejich obalech od výrobců v průměru ve 41 % oslovených žáků  žáci ZŠ Dubí 1 jsou o přítomnosti přídatných látek informováni v průměru v 28 % případech  žáci staršího školního věku ZŠ Dubí 1 mají vědomosti o zdravotních rizicích, které vznikají při nadměrné konzumaci cukrovinek v...cs_CZ
dc.description.abstractThis diploma thesis deals with the topic of informing children about the composition of selected confectionery and contains a theoretical and practical part. The theoretical section is focused on information about confectionery and its composition, the health risks associated with the consumption of confectionery and a healthy lifestyle in children of older school age. In practical terms, the chapters are focused on a questionnaire investigation, information gathering and visualisation leading to clear conclusions of the objective of this work. A research investigation of this graduate work confirmed that pupils of older school age from Dubí 1 Primary School are informed about the composition and content of additives in confectionery and are informed about the health risks that may be associated with their consumption in the case of 48% of the boys and girls interviewed. The research investigation was concluded with the results of the correct responses of the older school aged pupils from Dubí 1 Primary School. The data obtained provided information that:  Items of older school age monitor the composition of confectionery on their packaging from producers in an average of 41% of the pupils interviewed.  Items Oak 1 pupils are informed about the presence of additives in an average of 28% of cases....en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectHealthy lifestyleen_US
dc.subjectnutritionen_US
dc.subjectschool ageen_US
dc.subjectadditivesen_US
dc.subjectconfectioneryen_US
dc.subjectZdravý životní stylcs_CZ
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectstarší školní věkcs_CZ
dc.subjectpřídatné látkycs_CZ
dc.subjectcukrovinkycs_CZ
dc.titleInformovanost dětí o složení vybraných cukrovinekcs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2021
dcterms.dateAccepted2021-09-08
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId162521
dc.title.translatedChildren's awareness of compositions in selected confectioneryen_US
dc.contributor.refereeKovaříková, Miroslava
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csDobřecs_CZ
thesis.grade.enGooden_US
uk.abstract.csTato diplomová práce se zabývá tématem informovaností dětí o složení vybraných cukrovinek a obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na informace týkající se informací o cukrovinkách a jejich složení, zdravotních rizicích spojených s konzumací cukrovinek a zdravého životního stylu u dětí staršího školního věku. V praktické části jsou jednotlivé kapitoly zaměřeny na dotazníkové šetření, získání informací a vizualizaci informací vedoucí k jasným závěrům cíle této práce. Výzkumné šetření této absolventské práce potvrdilo, že jsou žáci staršího školního věku ze Základní školy Dubí 1 informováni o složení a obsahu přídatných látek v cukrovinkách a jsou informováni o vzniku zdravotních rizik, které mohou být spojené s jejich konzumací v případě 48 % oslovených chlapců a dívek. Výzkumné šetření bylo uzavřeno s výsledky správných odpovědí oslovených žáků staršího školního věku ze základní školy Dubí 1. Získaná data poskytla informace, že:  žáci staršího školního věku sledují složení cukrovinek na jejich obalech od výrobců v průměru ve 41 % oslovených žáků  žáci ZŠ Dubí 1 jsou o přítomnosti přídatných látek informováni v průměru v 28 % případech  žáci staršího školního věku ZŠ Dubí 1 mají vědomosti o zdravotních rizicích, které vznikají při nadměrné konzumaci cukrovinek v...cs_CZ
uk.abstract.enThis diploma thesis deals with the topic of informing children about the composition of selected confectionery and contains a theoretical and practical part. The theoretical section is focused on information about confectionery and its composition, the health risks associated with the consumption of confectionery and a healthy lifestyle in children of older school age. In practical terms, the chapters are focused on a questionnaire investigation, information gathering and visualisation leading to clear conclusions of the objective of this work. A research investigation of this graduate work confirmed that pupils of older school age from Dubí 1 Primary School are informed about the composition and content of additives in confectionery and are informed about the health risks that may be associated with their consumption in the case of 48% of the boys and girls interviewed. The research investigation was concluded with the results of the correct responses of the older school aged pupils from Dubí 1 Primary School. The data obtained provided information that:  Items of older school age monitor the composition of confectionery on their packaging from producers in an average of 41% of the pupils interviewed.  Items Oak 1 pupils are informed about the presence of additives in an average of 28% of cases....en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
thesis.grade.code3
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV