Zobrazit minimální záznam

A Suggestion of a Method for Creating the Typology of the Customers of a Restaurant, Regarding the Product
dc.contributor.advisorOsuský, Michal
dc.creatorBlahovec, Václav
dc.date.accessioned2021-09-15T12:14:53Z
dc.date.available2021-09-15T12:14:53Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/147191
dc.description.abstractThe Bachelor Thesis A Suggestion of a Method for Creating the Typology of the Customers of a Restaurant, Regarding the Product Policy of an Establishment (A Suggestion of a Method and its Application) is focused on the question of the exploration of the customer market of a particular coffee house. The aim of the thesis is to provide the segmentation of the customer market of this enterprise in order to develop some key starting points which, along with other partial information, will lead up to the possibility of the increasing sales volume and finally, the aim is also to describe the current clientele from various points of view: a theoretical, an analytical and a personal one. The thesis consists of three parts - the first one, presented by theoretical standpoints, is dedicated to the various methods of the segmentation of the market, describing the customer behaviour and the Importance Performance Analysis (IPA), the second unit discusses the description of the research methods used and in the third unit there is conducted the analysis itself. Besides more complex methods, it also covers the description of the general characteristics of the parameters used in the questionnaire. However, what is considered to be fundamental is the final segmentation analysis, which is thoroughly commented in the...en_US
dc.description.abstractBakalářská práce "Návrh metody pro vytváření typologie návštěvníků restauračního zařízení s ohledem na produktovou strategii podniku (návrh metody a ukázka aplikace)" se věnuje otázce explorace zákaznického trhu konkrétního kavárenského podniku. Cílem práce je provedení segmentace trhu tohoto podniku za účelem vytvoření klíčových východisek, která povedou spolu s dalšími dílčími informacemi k možnosti zvýšení objemu prodeje, v neposlední řadě je to i popis stávající klientely z nejrůznějších úhlů pohledu - teoretického, analytického a osobního. Práce se sestává ze tří celků - první, prezentovaný teoretickými východisky, je věnován různým metodám segmentace trhu, popisu chování zákazníka a modelu Importance Performance Analysis (IPA), druhý celek se zabývá popisem užitých metod zkoumání a ve třetím celku se přistupuje k samotné analýze. Ta kromě složitějších metod zahrnuje i popis obecných charakteristik proměnných, které byly použity v dotazníku. Za stěžejní část je však považována konečná segmentační analýza, která je v závěru spolu s dalšími výsledky analýz a výzkumných metod širším způsobem komentována. Z tohoto komentáře jsou následně vyvozována možná doporučení.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.titleNávrh metody pro vytváření typologie návštěvníků restauračního zařízení s ohledem na produktovou strategii podnikucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2008
dcterms.dateAccepted2008-06-16
dc.description.departmentKatedra sociologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Sociologyen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId61060
dc.title.translatedA Suggestion of a Method for Creating the Typology of the Customers of a Restaurant, Regarding the Producten_US
dc.contributor.refereeSoukup, Petr
dc.identifier.aleph001108026
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineSociologie a sociální politikacs_CZ
thesis.degree.disciplineSociology a Social Policyen_US
thesis.degree.programSociologyen_US
thesis.degree.programSociologiecs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra sociologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Sociologyen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csSociologie a sociální politikacs_CZ
uk.degree-discipline.enSociology a Social Policyen_US
uk.degree-program.csSociologiecs_CZ
uk.degree-program.enSociologyen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csBakalářská práce "Návrh metody pro vytváření typologie návštěvníků restauračního zařízení s ohledem na produktovou strategii podniku (návrh metody a ukázka aplikace)" se věnuje otázce explorace zákaznického trhu konkrétního kavárenského podniku. Cílem práce je provedení segmentace trhu tohoto podniku za účelem vytvoření klíčových východisek, která povedou spolu s dalšími dílčími informacemi k možnosti zvýšení objemu prodeje, v neposlední řadě je to i popis stávající klientely z nejrůznějších úhlů pohledu - teoretického, analytického a osobního. Práce se sestává ze tří celků - první, prezentovaný teoretickými východisky, je věnován různým metodám segmentace trhu, popisu chování zákazníka a modelu Importance Performance Analysis (IPA), druhý celek se zabývá popisem užitých metod zkoumání a ve třetím celku se přistupuje k samotné analýze. Ta kromě složitějších metod zahrnuje i popis obecných charakteristik proměnných, které byly použity v dotazníku. Za stěžejní část je však považována konečná segmentační analýza, která je v závěru spolu s dalšími výsledky analýz a výzkumných metod širším způsobem komentována. Z tohoto komentáře jsou následně vyvozována možná doporučení.cs_CZ
uk.abstract.enThe Bachelor Thesis A Suggestion of a Method for Creating the Typology of the Customers of a Restaurant, Regarding the Product Policy of an Establishment (A Suggestion of a Method and its Application) is focused on the question of the exploration of the customer market of a particular coffee house. The aim of the thesis is to provide the segmentation of the customer market of this enterprise in order to develop some key starting points which, along with other partial information, will lead up to the possibility of the increasing sales volume and finally, the aim is also to describe the current clientele from various points of view: a theoretical, an analytical and a personal one. The thesis consists of three parts - the first one, presented by theoretical standpoints, is dedicated to the various methods of the segmentation of the market, describing the customer behaviour and the Importance Performance Analysis (IPA), the second unit discusses the description of the research methods used and in the third unit there is conducted the analysis itself. Besides more complex methods, it also covers the description of the general characteristics of the parameters used in the questionnaire. However, what is considered to be fundamental is the final segmentation analysis, which is thoroughly commented in the...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra sociologiecs_CZ
thesis.grade.code2
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusO
dc.identifier.lisID990011080260106986


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV