Show simple item record

The application of the glycemic index of food in prevention and reduction of excess body weight in common non-sport population
dc.contributor.advisorStackeová, Daniela
dc.creatorHehejík, David
dc.date.accessioned2017-04-06T13:55:19Z
dc.date.available2017-04-06T13:55:19Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/13920
dc.description.abstractNázev práce: Využití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populace Název v anglickém jazyce: The Application ofthe Glycemic Index ofFood in Prevention and Reduction ofExcess Body Weight in Common Non-sporting Humans Cíle práce: Cílem této diplomové práce bylo podat podrobný přehled dosavadních poznatků o glykemickém indexu sacharidových zdrojů tak, jak se vyskytují ve stravě současného člověka a zároveň na základě doložených výsledků studií naznačit možné postupy v manipulaci se sacharidovými zdroji dlé jejich glykemického indexu v redukčních programech. Metoda: Diplomová práce je zpracována ve formě komentované rešerše, která vychází z několika dostupných, domácích i zahraničních zdrojů, převážně z oblasti chemie, biochemie, fyziologie a výživy, ze kterých byly čerpány informace pro osvětlení problematiky glykemického indexu v kontextu etiologie resp. primární I sekundární prevence nadváhy. Upřednostnil jsem rešeršní formu práce, protože se domnívám, že pro neucelenost konceptu GI jak v otázkách metodologie, tak samotné prospěšnosti v případě jednotlivých chorob včetně obezity, bude tento postup nejpřínosnější. Zároveň shledávám, z důvodů předešle uvedených i nezbytnosti invazivního přístupu (monitoring průběhu glykemie), výzkum v této problematice...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.titleVyužití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populacecs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2007
dcterms.dateAccepted2007-09-25
dc.description.departmentFyzioterapiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Physical Education and Sporten_US
dc.description.facultyFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.identifier.repId30005
dc.title.translatedThe application of the glycemic index of food in prevention and reduction of excess body weight in common non-sport populationen_US
dc.contributor.refereePetr, Miroslav
dc.identifier.aleph000945391
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelmagisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineTělesná výchova a sportcs_CZ
thesis.degree.disciplinePhysical Education and Sporten_US
thesis.degree.programPhysical Education and Sporten_US
thesis.degree.programTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta tělesné výchovy a sportu::Fyzioterapiecs_CZ
uk.faculty-name.csFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Physical Education and Sporten_US
uk.faculty-abbr.csFTVScs_CZ
uk.degree-discipline.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-discipline.enPhysical Education and Sporten_US
uk.degree-program.csTělesná výchova a sportcs_CZ
uk.degree-program.enPhysical Education and Sporten_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csNázev práce: Využití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populace Název v anglickém jazyce: The Application ofthe Glycemic Index ofFood in Prevention and Reduction ofExcess Body Weight in Common Non-sporting Humans Cíle práce: Cílem této diplomové práce bylo podat podrobný přehled dosavadních poznatků o glykemickém indexu sacharidových zdrojů tak, jak se vyskytují ve stravě současného člověka a zároveň na základě doložených výsledků studií naznačit možné postupy v manipulaci se sacharidovými zdroji dlé jejich glykemického indexu v redukčních programech. Metoda: Diplomová práce je zpracována ve formě komentované rešerše, která vychází z několika dostupných, domácích i zahraničních zdrojů, převážně z oblasti chemie, biochemie, fyziologie a výživy, ze kterých byly čerpány informace pro osvětlení problematiky glykemického indexu v kontextu etiologie resp. primární I sekundární prevence nadváhy. Upřednostnil jsem rešeršní formu práce, protože se domnívám, že pro neucelenost konceptu GI jak v otázkách metodologie, tak samotné prospěšnosti v případě jednotlivých chorob včetně obezity, bude tento postup nejpřínosnější. Zároveň shledávám, z důvodů předešle uvedených i nezbytnosti invazivního přístupu (monitoring průběhu glykemie), výzkum v této problematice...cs_CZ
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Fyzioterapiecs_CZ
dc.identifier.lisID990009453910106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2025 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV