| dc.contributor.advisor | Stackeová, Daniela | |
| dc.creator | Hehejík, David | |
| dc.date.accessioned | 2017-04-06T13:55:19Z | |
| dc.date.available | 2017-04-06T13:55:19Z | |
| dc.date.issued | 2007 | |
| dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/13920 | |
| dc.description.abstract | Název práce: Využití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populace Název v anglickém jazyce: The Application ofthe Glycemic Index ofFood in Prevention and Reduction ofExcess Body Weight in Common Non-sporting Humans Cíle práce: Cílem této diplomové práce bylo podat podrobný přehled dosavadních poznatků o glykemickém indexu sacharidových zdrojů tak, jak se vyskytují ve stravě současného člověka a zároveň na základě doložených výsledků studií naznačit možné postupy v manipulaci se sacharidovými zdroji dlé jejich glykemického indexu v redukčních programech. Metoda: Diplomová práce je zpracována ve formě komentované rešerše, která vychází z několika dostupných, domácích i zahraničních zdrojů, převážně z oblasti chemie, biochemie, fyziologie a výživy, ze kterých byly čerpány informace pro osvětlení problematiky glykemického indexu v kontextu etiologie resp. primární I sekundární prevence nadváhy. Upřednostnil jsem rešeršní formu práce, protože se domnívám, že pro neucelenost konceptu GI jak v otázkách metodologie, tak samotné prospěšnosti v případě jednotlivých chorob včetně obezity, bude tento postup nejpřínosnější. Zároveň shledávám, z důvodů předešle uvedených i nezbytnosti invazivního přístupu (monitoring průběhu glykemie), výzkum v této problematice... | cs_CZ |
| dc.language | Čeština | cs_CZ |
| dc.language.iso | cs_CZ | |
| dc.publisher | Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu | cs_CZ |
| dc.title | Využití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populace | cs_CZ |
| dc.type | diplomová práce | cs_CZ |
| dcterms.created | 2007 | |
| dcterms.dateAccepted | 2007-09-25 | |
| dc.description.department | Fyzioterapie | cs_CZ |
| dc.description.faculty | Faculty of Physical Education and Sport | en_US |
| dc.description.faculty | Fakulta tělesné výchovy a sportu | cs_CZ |
| dc.identifier.repId | 30005 | |
| dc.title.translated | The application of the glycemic index of food in prevention and reduction of excess body weight in common non-sport population | en_US |
| dc.contributor.referee | Petr, Miroslav | |
| dc.identifier.aleph | 000945391 | |
| thesis.degree.name | Mgr. | |
| thesis.degree.level | magisterské | cs_CZ |
| thesis.degree.discipline | Tělesná výchova a sport | cs_CZ |
| thesis.degree.discipline | Physical Education and Sport | en_US |
| thesis.degree.program | Physical Education and Sport | en_US |
| thesis.degree.program | Tělesná výchova a sport | cs_CZ |
| uk.thesis.type | diplomová práce | cs_CZ |
| uk.taxonomy.organization-cs | Fakulta tělesné výchovy a sportu::Fyzioterapie | cs_CZ |
| uk.faculty-name.cs | Fakulta tělesné výchovy a sportu | cs_CZ |
| uk.faculty-name.en | Faculty of Physical Education and Sport | en_US |
| uk.faculty-abbr.cs | FTVS | cs_CZ |
| uk.degree-discipline.cs | Tělesná výchova a sport | cs_CZ |
| uk.degree-discipline.en | Physical Education and Sport | en_US |
| uk.degree-program.cs | Tělesná výchova a sport | cs_CZ |
| uk.degree-program.en | Physical Education and Sport | en_US |
| thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
| thesis.grade.en | Excellent | en_US |
| uk.abstract.cs | Název práce: Využití aspektu glykemického indexu potravin v prevenci i redukci nadváhy u běžné nesportující populace Název v anglickém jazyce: The Application ofthe Glycemic Index ofFood in Prevention and Reduction ofExcess Body Weight in Common Non-sporting Humans Cíle práce: Cílem této diplomové práce bylo podat podrobný přehled dosavadních poznatků o glykemickém indexu sacharidových zdrojů tak, jak se vyskytují ve stravě současného člověka a zároveň na základě doložených výsledků studií naznačit možné postupy v manipulaci se sacharidovými zdroji dlé jejich glykemického indexu v redukčních programech. Metoda: Diplomová práce je zpracována ve formě komentované rešerše, která vychází z několika dostupných, domácích i zahraničních zdrojů, převážně z oblasti chemie, biochemie, fyziologie a výživy, ze kterých byly čerpány informace pro osvětlení problematiky glykemického indexu v kontextu etiologie resp. primární I sekundární prevence nadváhy. Upřednostnil jsem rešeršní formu práce, protože se domnívám, že pro neucelenost konceptu GI jak v otázkách metodologie, tak samotné prospěšnosti v případě jednotlivých chorob včetně obezity, bude tento postup nejpřínosnější. Zároveň shledávám, z důvodů předešle uvedených i nezbytnosti invazivního přístupu (monitoring průběhu glykemie), výzkum v této problematice... | cs_CZ |
| uk.file-availability | V | |
| uk.publication.place | Praha | cs_CZ |
| uk.grantor | Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Fyzioterapie | cs_CZ |
| dc.identifier.lisID | 990009453910106986 | |