Zobrazit minimální záznam

Trendy a vzorce ve spotřebě masa v EU
dc.contributor.advisorPleticha, Petr
dc.creatorTeiml, Matěj
dc.date.accessioned2021-06-29T10:03:11Z
dc.date.available2021-06-29T10:03:11Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/126505
dc.description.abstractCílem této práce je prozkoumat spotřebu masa v Evropské Unii a pokusit se zmapovat její vzorce a trendy. Využijeme strukturu panelových dat a použijeme vlastní panelový data set k řádnému ověření a kvantifikaci vztahu makroekonomických, mikroekonomických a pro jednotlivé země specifických proměnných s roční spotřebou masa na obyvatele. Zkoumali jsme spotřebu masa v členských zemích Evropské unie pro rok 2018, přičemž jsme využili data z let 2000 až 2018. Všechna data v naší práci jsou roční a agregovaná na úrovni jednotlivých členských zemí Evropské unie. K dosažení statisticky významných výsledků jsme použili standartní nástroje pro panelovou analýzu, dospěli jsme k závěru, že individuální sklon ke konzumaci masa se mezi zeměmi Evropské unie liší a našli jsme důkazy naznačující, že urbanizace a míra zapojení pracovní síly významně ovlivňují spotřebu masa.cs_CZ
dc.description.abstractThe goal of this thesis is to research the consumption of meat in the European Union and to look for trends and patterns regarding it's consumption. We will take advantage of the panel data structure and use our own balanced panel data set to properly verify and quantify the relationship of macroeconomic, microeconomic, and country specific variables with annual meat consumption per capita. We used data covering the consumption of meat in the European Union member countries in the year of 2018, with data ranging from 2000 to 2018. All data in our thesis are annual and aggregated at the level of single European Union member countries. We used standard panel data analysis tools to reach statistically significant results and concluded that individual propensity to consume meat varies between countries of the European Union and found evidence suggesting that urbanization and labour force participation impact meat consumption significantly.en_US
dc.languageEnglishcs_CZ
dc.language.isoen_US
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectMasocs_CZ
dc.subjectHovězí masocs_CZ
dc.subjectDrůbeží masocs_CZ
dc.subjectVepřové masocs_CZ
dc.subjectPoptávka po masecs_CZ
dc.subjectPanelováanalýza datcs_CZ
dc.subjectMeaten_US
dc.subjectBovine meaten_US
dc.subjectPoultry meaten_US
dc.subjectPig meaten_US
dc.subjectdemand of meaten_US
dc.subjectpanel data analysisen_US
dc.titleTrends and Patterns of Meat Consumption in The European Unionen_US
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2021
dcterms.dateAccepted2021-06-08
dc.description.departmentInstitute of Economic Studiesen_US
dc.description.departmentInstitut ekonomických studiícs_CZ
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.identifier.repId226345
dc.title.translatedTrendy a vzorce ve spotřebě masa v EUcs_CZ
dc.contributor.refereeEhrenbergerová, Dominika
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineEconomics and Financeen_US
thesis.degree.disciplineEkonomie a financecs_CZ
thesis.degree.programEkonomické teoriecs_CZ
thesis.degree.programEconomicsen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Institut ekonomických studiícs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Institute of Economic Studiesen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csEkonomie a financecs_CZ
uk.degree-discipline.enEconomics and Financeen_US
uk.degree-program.csEkonomické teoriecs_CZ
uk.degree-program.enEconomicsen_US
thesis.grade.csNeprospěl/acs_CZ
thesis.grade.enFailen_US
uk.abstract.csCílem této práce je prozkoumat spotřebu masa v Evropské Unii a pokusit se zmapovat její vzorce a trendy. Využijeme strukturu panelových dat a použijeme vlastní panelový data set k řádnému ověření a kvantifikaci vztahu makroekonomických, mikroekonomických a pro jednotlivé země specifických proměnných s roční spotřebou masa na obyvatele. Zkoumali jsme spotřebu masa v členských zemích Evropské unie pro rok 2018, přičemž jsme využili data z let 2000 až 2018. Všechna data v naší práci jsou roční a agregovaná na úrovni jednotlivých členských zemí Evropské unie. K dosažení statisticky významných výsledků jsme použili standartní nástroje pro panelovou analýzu, dospěli jsme k závěru, že individuální sklon ke konzumaci masa se mezi zeměmi Evropské unie liší a našli jsme důkazy naznačující, že urbanizace a míra zapojení pracovní síly významně ovlivňují spotřebu masa.cs_CZ
uk.abstract.enThe goal of this thesis is to research the consumption of meat in the European Union and to look for trends and patterns regarding it's consumption. We will take advantage of the panel data structure and use our own balanced panel data set to properly verify and quantify the relationship of macroeconomic, microeconomic, and country specific variables with annual meat consumption per capita. We used data covering the consumption of meat in the European Union member countries in the year of 2018, with data ranging from 2000 to 2018. All data in our thesis are annual and aggregated at the level of single European Union member countries. We used standard panel data analysis tools to reach statistically significant results and concluded that individual propensity to consume meat varies between countries of the European Union and found evidence suggesting that urbanization and labour force participation impact meat consumption significantly.en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Institut ekonomických studiícs_CZ
thesis.grade.codeF
uk.publication-placePrahacs_CZ
uk.thesis.defenceStatusN


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV