Zobrazit minimální záznam

Influence of Young Barley and Chlorella Pyrenoidosa on Regeneration in Bodybuilding and Fitness Athletes
dc.contributor.advisorVomáčková, Helena
dc.creatorKalenská, Kristýna
dc.date.accessioned2020-10-07T09:55:30Z
dc.date.available2020-10-07T09:55:30Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/121264
dc.description.abstractNázev: Vliv Mladého ječmene a Chlorelly Pyrenoidosy na regeneraci u sportovců z oblasti kulturistiky a fitness Cíle: Cílem této práce je zjistit, zda užívání produktů Chlorelly Pyrenoidosy (CHP) a Mladého ječmene (MJ) má vliv na regeneraci svalů u silových sportovců z oblasti kulturistiky a fitness, konkrétně na hladinu enzymu kreatinkinázy (CK) po silovém tréninku. Dalším cílem je zjistit, zdali má užívání CHP a MJ vliv na kvalitu života sportovců. Metody: Tato diplomová práce je kvalitativní korelační studií. Teoretická část práce byla zpracována na základě informací z knižních i elektronických zdrojů v českém a anglickém jazyce. Pro praktickou část bylo cíleně vybráno 5 probandů ze sportovního odvětví kulturistika a fitness. Skupina absolvovala odběry krevních vzorků, které byly analyzovány biochemickým analyzátorem BECKMAN COULTRE DxC 700 pro zjištění hladiny CK. Data o vlivu Zelených potravin na kvalitu života byla získána pomocí záznamového archu s názvem "Denní subjektivní záznamy". Statistická analýza dat Denních subjektivních záznamů byla provedena párovým t-testem na hladině významnosti α ≤ 0,05 a graficky zpracovány. Výsledky: Zjistili jsme celkové lineární snížení hladiny CK v krevním séru u 3/5 probandů po silovém tréninku. 24hodinový přírůstek, tzn. hladina CK PO (po 24 hodinách od...cs_CZ
dc.description.abstractTitle: Influence of Young Barley and Chlorella Pyrenoidosa on Regeneration in Bodybuilding and Fitness Athletes Target: The aim of this work is to determine whether the use of Chlorella Pyrenoidosa (CHP) and Young Barley (MJ) products have an effect on muscle regeneration in strength athletes in the fields of bodybuilding and fitness, specifically addressing the level of the creatine kinase (CK) enzyme after strength training. Additionally, it is to find out whether the use of CHP and JM affects the quality of life of athletes. Methods: This diploma thesis is a qualitative correlation study. The theoretical part of the work was processed on the basis of information from books and electronic sources in Czech and English. For the practical part, 5 probands from the bodybuilding and fitness sports sector were purposefully selected. The group underwent blood sampling analyzed with a BECKMAN COULTRE DxC 700 analyzer for CK levels. Data on the impact of Green Food on quality of life were obtained using a record sheet entitled: "Daily Subjective Records". Statistical analysis of the Daily Subjective Record data was performed by paired t-test at the significance level of α ≤ 0.05 and subsequently graphed. Results: We found an overall linear reduction in serum CK levels in 3/5 of the probands.The 24 hour...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.subjectchlorela pyrenoidosacs_CZ
dc.subjectmadý ječmencs_CZ
dc.subjectGreen Wayscs_CZ
dc.subjectregeneracecs_CZ
dc.subjectregenerace ve sportucs_CZ
dc.subjectkulturistikacs_CZ
dc.subjecthistorie kulturistikacs_CZ
dc.subjecthlorella pyrenoidosaen_US
dc.subjectyoung barelyen_US
dc.subjectGreen Waysen_US
dc.subjectregenerationen_US
dc.subjectregeneration in sporten_US
dc.subjectbodybuildingen_US
dc.subjecthistory of bodybuildingen_US
dc.titleVliv mladého ječmene a chlorelly pyrenoidosy na regeneraci u sportovců z oblasti kulturistiky a fitnesscs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2020
dcterms.dateAccepted2020-09-16
dc.description.departmentFyzioterapiecs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Physical Education and Sporten_US
dc.description.facultyFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
dc.identifier.repId210688
dc.title.translatedInfluence of Young Barley and Chlorella Pyrenoidosa on Regeneration in Bodybuilding and Fitness Athletesen_US
dc.contributor.refereeKinkorová, Ivana
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePhysiotherapyen_US
thesis.degree.disciplineFyzioterapiecs_CZ
thesis.degree.programSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.degree.programSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta tělesné výchovy a sportu::Fyzioterapiecs_CZ
uk.faculty-name.csFakulta tělesné výchovy a sportucs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Physical Education and Sporten_US
uk.faculty-abbr.csFTVScs_CZ
uk.degree-discipline.csFyzioterapiecs_CZ
uk.degree-discipline.enPhysiotherapyen_US
uk.degree-program.csSpecializace ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-program.enSpecializations in Health Serviceen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csNázev: Vliv Mladého ječmene a Chlorelly Pyrenoidosy na regeneraci u sportovců z oblasti kulturistiky a fitness Cíle: Cílem této práce je zjistit, zda užívání produktů Chlorelly Pyrenoidosy (CHP) a Mladého ječmene (MJ) má vliv na regeneraci svalů u silových sportovců z oblasti kulturistiky a fitness, konkrétně na hladinu enzymu kreatinkinázy (CK) po silovém tréninku. Dalším cílem je zjistit, zdali má užívání CHP a MJ vliv na kvalitu života sportovců. Metody: Tato diplomová práce je kvalitativní korelační studií. Teoretická část práce byla zpracována na základě informací z knižních i elektronických zdrojů v českém a anglickém jazyce. Pro praktickou část bylo cíleně vybráno 5 probandů ze sportovního odvětví kulturistika a fitness. Skupina absolvovala odběry krevních vzorků, které byly analyzovány biochemickým analyzátorem BECKMAN COULTRE DxC 700 pro zjištění hladiny CK. Data o vlivu Zelených potravin na kvalitu života byla získána pomocí záznamového archu s názvem "Denní subjektivní záznamy". Statistická analýza dat Denních subjektivních záznamů byla provedena párovým t-testem na hladině významnosti α ≤ 0,05 a graficky zpracovány. Výsledky: Zjistili jsme celkové lineární snížení hladiny CK v krevním séru u 3/5 probandů po silovém tréninku. 24hodinový přírůstek, tzn. hladina CK PO (po 24 hodinách od...cs_CZ
uk.abstract.enTitle: Influence of Young Barley and Chlorella Pyrenoidosa on Regeneration in Bodybuilding and Fitness Athletes Target: The aim of this work is to determine whether the use of Chlorella Pyrenoidosa (CHP) and Young Barley (MJ) products have an effect on muscle regeneration in strength athletes in the fields of bodybuilding and fitness, specifically addressing the level of the creatine kinase (CK) enzyme after strength training. Additionally, it is to find out whether the use of CHP and JM affects the quality of life of athletes. Methods: This diploma thesis is a qualitative correlation study. The theoretical part of the work was processed on the basis of information from books and electronic sources in Czech and English. For the practical part, 5 probands from the bodybuilding and fitness sports sector were purposefully selected. The group underwent blood sampling analyzed with a BECKMAN COULTRE DxC 700 analyzer for CK levels. Data on the impact of Green Food on quality of life were obtained using a record sheet entitled: "Daily Subjective Records". Statistical analysis of the Daily Subjective Record data was performed by paired t-test at the significance level of α ≤ 0.05 and subsequently graphed. Results: We found an overall linear reduction in serum CK levels in 3/5 of the probands.The 24 hour...en_US
uk.file-availabilityV
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, Fyzioterapiecs_CZ
thesis.grade.code1
uk.publication-placePrahacs_CZ


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV