dc.contributor.advisor | Starnovská, Tamara | |
dc.creator | Dědková, Lenka | |
dc.date.accessioned | 2020-09-23T11:29:22Z | |
dc.date.available | 2020-09-23T11:29:22Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/120406 | |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zaměřuje na stravování dětí předškolního věku ve školní jídelně. Je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V úvodu teoretické části je popsána historie školního stravování. Hlavní část je tvořena popisem základních složek potravy a výživovým doporučením pro dané věkové kategorie. Závěrem je zmíněna legislativa školního stravování. Praktická část je zaměřena na hodnocení jídelního lístku s ohledem na pestrost, použití a zpracování surovin. Dalším kritériem je naplnění spotřebního koše v souladu s vyhláškou č. 107/2005 Sb. Součástí hodnocení je i návrh úpravy jídelního lístku. Podklady k hodnocení jsou získány od odpovědných osob školních jídelen v období dvou po sobě jdoucích měsíců. Provozy jsou zastoupeny v počtu třech městských jídelen a třech obecních. | cs_CZ |
dc.description.abstract | The bachelor's thesis focuses on eating preschool children in the school canteen. It is divided into two parts, theoretical and practical. The introduction of the theoretical part describes the history of school meals. The main part consists of a description of the basic components of food and nutritional recommendations for given age categories. At the end the legislation on school meals is mentioned. The practical part is focused on the rating the menu with regard to the variety, use and processing of raw materials. Another criterion is the filling of the consumer basket in accordance with Decree No. 107/2005 Coll. Part of the evaluation is also a proposal to modify the menu. The materials for the evaluation are obtained from the responsible persons of the school canteens for a period of two consecutive months. The operations are represented in the number of three municipal canteens and three communal. | en_US |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta | cs_CZ |
dc.subject | školní jídelna | cs_CZ |
dc.subject | nutriční doporučení | cs_CZ |
dc.subject | pestrost jídelníčku | cs_CZ |
dc.subject | spotřební koš | cs_CZ |
dc.subject | výživa dětí | cs_CZ |
dc.subject | school canteen | en_US |
dc.subject | nutritional recommendations | en_US |
dc.subject | variety of menu | en_US |
dc.subject | consumer basket | en_US |
dc.subject | child nutrition | en_US |
dc.title | Stravování dětí předškolního věku ve školní jídelně | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2020 | |
dcterms.dateAccepted | 2020-09-02 | |
dc.description.department | III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Praze | cs_CZ |
dc.description.department | 3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolism | en_US |
dc.description.faculty | First Faculty of Medicine | en_US |
dc.description.faculty | 1. lékařská fakulta | cs_CZ |
dc.identifier.repId | 219049 | |
dc.title.translated | Boarding of preschool children in school canteen | en_US |
dc.contributor.referee | Krmíčková, Jitka | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Nutritional Therapy | en_US |
thesis.degree.discipline | Nutriční terapeut | cs_CZ |
thesis.degree.program | Specializations in Health Service | en_US |
thesis.degree.program | Specializace ve zdravotnictví | cs_CZ |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | 1. lékařská fakulta::III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Praze | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-en | First Faculty of Medicine::3rd Medical Department - Clinical Department of Endocrinology and Metabolism | en_US |
uk.faculty-name.cs | 1. lékařská fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | First Faculty of Medicine | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | 1.LF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Nutriční terapeut | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | Nutritional Therapy | en_US |
uk.degree-program.cs | Specializace ve zdravotnictví | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Specializations in Health Service | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Bakalářská práce se zaměřuje na stravování dětí předškolního věku ve školní jídelně. Je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V úvodu teoretické části je popsána historie školního stravování. Hlavní část je tvořena popisem základních složek potravy a výživovým doporučením pro dané věkové kategorie. Závěrem je zmíněna legislativa školního stravování. Praktická část je zaměřena na hodnocení jídelního lístku s ohledem na pestrost, použití a zpracování surovin. Dalším kritériem je naplnění spotřebního koše v souladu s vyhláškou č. 107/2005 Sb. Součástí hodnocení je i návrh úpravy jídelního lístku. Podklady k hodnocení jsou získány od odpovědných osob školních jídelen v období dvou po sobě jdoucích měsíců. Provozy jsou zastoupeny v počtu třech městských jídelen a třech obecních. | cs_CZ |
uk.abstract.en | The bachelor's thesis focuses on eating preschool children in the school canteen. It is divided into two parts, theoretical and practical. The introduction of the theoretical part describes the history of school meals. The main part consists of a description of the basic components of food and nutritional recommendations for given age categories. At the end the legislation on school meals is mentioned. The practical part is focused on the rating the menu with regard to the variety, use and processing of raw materials. Another criterion is the filling of the consumer basket in accordance with Decree No. 107/2005 Coll. Part of the evaluation is also a proposal to modify the menu. The materials for the evaluation are obtained from the responsible persons of the school canteens for a period of two consecutive months. The operations are represented in the number of three municipal canteens and three communal. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.grantor | Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, III. interní klinika - klinika endokrinologie a metabolismu 1.LF a VFN v Praze | cs_CZ |
thesis.grade.code | 1 | |
uk.publication-place | Praha | cs_CZ |