dc.contributor.advisor | Nováková, Sylva | |
dc.creator | Šošolíková, Klára | |
dc.date.accessioned | 2020-07-20T10:04:36Z | |
dc.date.available | 2020-07-20T10:04:36Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.11956/118983 | |
dc.description.abstract | The subject of this bachelor thesis is confectionery craft and pastry making as a French cultural phenomenon. The first part focuses on a historical development of French confectionery and on an analysis of fundamental recipes that lay foundation of many French desserts. Furthermore, the thesis deals with typical French pastries both internationally recognized desserts as well as regional specialties. The practical part of this thesis was dedicated to the creation of educational materials focused on French pastry arts. | en_US |
dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá cukrářským uměním jakožto francouzským kulturním fenoménem. První část práce je zaměřena na historický vývoj francouzského cukrářství a analýzu fundamentálních receptur, které tvoří základ mnoha francouzských dezertů. Práce dále pojednává o typických francouzských cukrářských výrobcích, a to jak o celosvětově známých dezertech, tak o některých ryze regionálních specialitách. Praktickou částí této práce bylo představení výukových aktivit a vytvoření pracovních listů zaměřených na francouzské cukrářství. | cs_CZ |
dc.language | Čeština | cs_CZ |
dc.language.iso | cs_CZ | |
dc.publisher | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.subject | confectionery | en_US |
dc.subject | confectioner | en_US |
dc.subject | pastries | en_US |
dc.subject | french gastronomy | en_US |
dc.subject | dessert | en_US |
dc.subject | recipe | en_US |
dc.subject | FLE | en_US |
dc.subject | cukrářství | cs_CZ |
dc.subject | cukrář | cs_CZ |
dc.subject | cukrářské výrobky | cs_CZ |
dc.subject | francouzská gastronomie | cs_CZ |
dc.subject | dezert | cs_CZ |
dc.subject | recept | cs_CZ |
dc.subject | FLE | cs_CZ |
dc.title | Sladká Francie - historie francouzského cukrářství | cs_CZ |
dc.type | bakalářská práce | cs_CZ |
dcterms.created | 2020 | |
dcterms.dateAccepted | 2020-06-04 | |
dc.description.department | Katedra francouzského jazyka a literatury | cs_CZ |
dc.description.faculty | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
dc.description.faculty | Faculty of Education | en_US |
dc.identifier.repId | 213106 | |
dc.title.translated | Sweet France - the history of French pastry | en_US |
dc.contributor.referee | Klinka, Tomáš | |
thesis.degree.name | Bc. | |
thesis.degree.level | bakalářské | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | Francouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání - Pedagogika | cs_CZ |
thesis.degree.discipline | French Language oriented at education - Pedagogy | en_US |
thesis.degree.program | Specialization in Education | en_US |
thesis.degree.program | Specializace v pedagogice | cs_CZ |
uk.thesis.type | bakalářská práce | cs_CZ |
uk.taxonomy.organization-cs | Pedagogická fakulta::Katedra francouzského jazyka a literatury | cs_CZ |
uk.faculty-name.cs | Pedagogická fakulta | cs_CZ |
uk.faculty-name.en | Faculty of Education | en_US |
uk.faculty-abbr.cs | PedF | cs_CZ |
uk.degree-discipline.cs | Francouzský jazyk se zaměřením na vzdělávání - Pedagogika | cs_CZ |
uk.degree-discipline.en | French Language oriented at education - Pedagogy | en_US |
uk.degree-program.cs | Specializace v pedagogice | cs_CZ |
uk.degree-program.en | Specialization in Education | en_US |
thesis.grade.cs | Výborně | cs_CZ |
thesis.grade.en | Excellent | en_US |
uk.abstract.cs | Bakalářská práce se zabývá cukrářským uměním jakožto francouzským kulturním fenoménem. První část práce je zaměřena na historický vývoj francouzského cukrářství a analýzu fundamentálních receptur, které tvoří základ mnoha francouzských dezertů. Práce dále pojednává o typických francouzských cukrářských výrobcích, a to jak o celosvětově známých dezertech, tak o některých ryze regionálních specialitách. Praktickou částí této práce bylo představení výukových aktivit a vytvoření pracovních listů zaměřených na francouzské cukrářství. | cs_CZ |
uk.abstract.en | The subject of this bachelor thesis is confectionery craft and pastry making as a French cultural phenomenon. The first part focuses on a historical development of French confectionery and on an analysis of fundamental recipes that lay foundation of many French desserts. Furthermore, the thesis deals with typical French pastries both internationally recognized desserts as well as regional specialties. The practical part of this thesis was dedicated to the creation of educational materials focused on French pastry arts. | en_US |
uk.file-availability | V | |
uk.grantor | Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra francouzského jazyka a literatury | cs_CZ |
thesis.grade.code | 1 | |
uk.publication-place | Praha | cs_CZ |