Show simple item record

Eating habits and approaches to the healthy nutrition in the sample of Jihlava region
dc.contributor.advisorPavlíčková, Jaroslava
dc.creatorChmelařová, Martina
dc.date.accessioned2018-11-23T12:49:43Z
dc.date.available2018-11-23T12:49:43Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/11100
dc.description.abstractThe bachelor work concerning nutrition - the factor, by which we can affect our health status. It targets the eating habits and approaches of inhabitants to the healthy nutrition. The theoretical part of the work elucidates the historical and contemporary concept of "healthy nutrition". The aim of the study is to warn against possible risks resulting from various extremes in eating habits and point out World Health Organisation (WHO) nutritional recommendations. The experimental part of the work concerns the monitoring of eating habits as well as the inquiry of approaches and amount of knowledge of health nutrition among adult population of Jihlava region. In research of eating habits we stress the proportionality and content of daily food intake according to the axioms of nutrition pyramid.en_US
dc.description.abstractAutor: Martina Chmelařová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Stravovací návyky a přístup ke zdravé výživě obyvatel jihlavského regionu Vedoucí práce: Nutriční terapeut Jaroslava Pavlíčková Počet stran: 143 Počet příloh: 6 Rok obhajoby: 2007 Klíčová slova: funkce výživy, výživová hodnota stravy, zdravá (správná) výživa, stará pyramida výživy, nová pyramida výživy, stravovací návyky, civilizační onemocnění, primární prevence Bakalářská práce se zabývá výživou - faktorem, kterým můžeme ovlivnit náš zdravotní stav. Zaměřuje se na stravovací návyky a přístup lidí ke zdravé výživě. Teoretická část práce objasňuje pojem "zdravá výživa" v minulosti a v současnosti. Cílem studie je upozornit na rizika extrémů ve stravování, a naopak zdůraznit výživová doporučení pro zdravé stravovací návyky dle programu Světové zdravotnické organizace. Výzkumná část práce zjišťuje stravovací návyky, přístup ke zdravé výživě a znalosti zdravé výživy dospělé populace jihlavského regionu. Při průzkumu stravovacích návyků je kladen důraz na vyváženost a složení jídelníčku dle pyramidy zdravé výživy.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleStravovací návyky a přístup ke zdravé výživě obyvatel jihlavského regionucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2007
dcterms.dateAccepted2007-06-15
dc.description.departmentÚstav sociálního lékařstvícs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Social Medicineen_US
dc.description.facultyLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId36083
dc.title.translatedEating habits and approaches to the healthy nutrition in the sample of Jihlava regionen_US
dc.contributor.refereeKnížková, Gabriela
dc.contributor.refereeZadák, Zdeněk
dc.identifier.aleph001488890
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineOšetřovatelství - pedagogika ve zdravotnictvícs_CZ
thesis.degree.disciplineNursing - Pedagogy in Health Serviceen_US
thesis.degree.programOšetřovatelstvícs_CZ
thesis.degree.programNursingen_US
uk.faculty-name.csLékařská fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Medicine in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csLFHKcs_CZ
uk.degree-discipline.csOšetřovatelství - pedagogika ve zdravotnictvícs_CZ
uk.degree-discipline.enNursing - Pedagogy in Health Serviceen_US
uk.degree-program.csOšetřovatelstvícs_CZ
uk.degree-program.enNursingen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csAutor: Martina Chmelařová Instituce: Ústav sociálního lékařství LF UK v Hradci Králové, Oddělení ošetřovatelství Název práce: Stravovací návyky a přístup ke zdravé výživě obyvatel jihlavského regionu Vedoucí práce: Nutriční terapeut Jaroslava Pavlíčková Počet stran: 143 Počet příloh: 6 Rok obhajoby: 2007 Klíčová slova: funkce výživy, výživová hodnota stravy, zdravá (správná) výživa, stará pyramida výživy, nová pyramida výživy, stravovací návyky, civilizační onemocnění, primární prevence Bakalářská práce se zabývá výživou - faktorem, kterým můžeme ovlivnit náš zdravotní stav. Zaměřuje se na stravovací návyky a přístup lidí ke zdravé výživě. Teoretická část práce objasňuje pojem "zdravá výživa" v minulosti a v současnosti. Cílem studie je upozornit na rizika extrémů ve stravování, a naopak zdůraznit výživová doporučení pro zdravé stravovací návyky dle programu Světové zdravotnické organizace. Výzkumná část práce zjišťuje stravovací návyky, přístup ke zdravé výživě a znalosti zdravé výživy dospělé populace jihlavského regionu. Při průzkumu stravovacích návyků je kladen důraz na vyváženost a složení jídelníčku dle pyramidy zdravé výživy.cs_CZ
uk.abstract.enThe bachelor work concerning nutrition - the factor, by which we can affect our health status. It targets the eating habits and approaches of inhabitants to the healthy nutrition. The theoretical part of the work elucidates the historical and contemporary concept of "healthy nutrition". The aim of the study is to warn against possible risks resulting from various extremes in eating habits and point out World Health Organisation (WHO) nutritional recommendations. The experimental part of the work concerns the monitoring of eating habits as well as the inquiry of approaches and amount of knowledge of health nutrition among adult population of Jihlava region. In research of eating habits we stress the proportionality and content of daily food intake according to the axioms of nutrition pyramid.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication-placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Lékařská fakulta v Hradci Králové, Ústav sociálního lékařstvícs_CZ
thesis.grade.code1


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha; email: dspace (at) is.cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV