Zobrazit minimální záznam

Evaluation of diet composition by questionnaire method
dc.contributor.advisorKovařík, Miroslav
dc.creatorBeránková, Hana
dc.date.accessioned2019-08-16T09:55:04Z
dc.date.available2019-08-16T09:55:04Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/108604
dc.description.abstractCharles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of Biological and Medical Sciences Author: Hana Beránková Supervisor: PharmDr. Miroslav Kovařík, PhD. Title of the thesis: Evaluation of diet composition by questionnaire method Theoretical introduction and aim of the thesis: Although there are a number of guaranteed good practices and definitions for healthy eating and the amount of recieved nutrients is a totally individual matter, in general we can say it is mainly a balanced amount of essential nutrients (carbohydrates, proteins, lipids), additional nutrients (vitamins and minerals) and sufficient amount of water that keeps the human body in stable homeostasis. The aim of this thesis was to get an overview of this issue and to focus on practical research consisting in monitoring of nutritional intake of energy, nutrients, vitamins and minerals in a selected group of people and in the end to compare the results with the recommended values. Methods: Testing took place in the form of weekly records of all food intake and physical activity in a group of randomly selected persons aged 20-30. The study was conducted from March to May 2018. The data were processed by NutriDan computer program and with using Compendium of physical activities from 2011. Results: The results of such...en_US
dc.description.abstractUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Student: Bc. Hana Beránková Školitel: PharmDr. Miroslav Kovařík, PhD. Název diplomové práce: Hodnocení kompozice stravy dotazníkovou metodou Teoretický úvod a cíle: Ačkoliv existuje celá řada zaručených správných postupů a definic pro zdravé stravování a množství přijatých živin je zcela individuální záležitost, obecně lze říci, že jde především o vyvážené množství základních živin (sacharidy, proteiny, lipidy), doplňkových živin (vitamíny a minerály) a dostatečné množství vody, které udržuje lidský organismus ve stabilní homeostázi. Cílem této práce bylo získat přehled v této problematice a zaměřit se na praktický výzkum spočívající ve sledování nutričního příjmu energie, živin, vitaminů a minerálních látek u vybrané skupiny osob a v závěru porovnat zjištěné hodnoty s těmi doporučenými. Metody: Testování probíhalo formou týdenních záznamů veškeré přijaté potravy a fyzické činnosti u skupiny náhodně vybraných osob ve věku 20-30 let. Studie probíhala v období od března do května 2018. Data byla zpracována pomocí počítačového programu NutriDan a tabulek Compendium of physical activities z roku 2011. Výsledky: Výsledné hodnoty ukázaly, že energetický výdej většinou převažoval příjem, proto byla...cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.titleHodnocení kompozice stravy dotazníkovou metodoucs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-06-05
dc.description.departmentDepartment of Biological and Medical Sciencesen_US
dc.description.departmentKatedra biologických a lékařských vědcs_CZ
dc.description.facultyFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
dc.identifier.repId194736
dc.title.translatedEvaluation of diet composition by questionnaire methoden_US
dc.contributor.refereeHronek, Miloslav
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineOdborný pracovník v laboratorních metodáchcs_CZ
thesis.degree.disciplineSpecialist in Laboratory Methodsen_US
thesis.degree.programHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.degree.programZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFarmaceutická fakulta v Hradci Králové::Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Pharmacy in Hradec Králové::Department of Biological and Medical Sciencesen_US
uk.faculty-name.csFarmaceutická fakulta v Hradci Královécs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Pharmacy in Hradec Královéen_US
uk.faculty-abbr.csFaFcs_CZ
uk.degree-discipline.csOdborný pracovník v laboratorních metodáchcs_CZ
uk.degree-discipline.enSpecialist in Laboratory Methodsen_US
uk.degree-program.csZdravotnická bioanalytikacs_CZ
uk.degree-program.enHealthcare bioanalyticsen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Student: Bc. Hana Beránková Školitel: PharmDr. Miroslav Kovařík, PhD. Název diplomové práce: Hodnocení kompozice stravy dotazníkovou metodou Teoretický úvod a cíle: Ačkoliv existuje celá řada zaručených správných postupů a definic pro zdravé stravování a množství přijatých živin je zcela individuální záležitost, obecně lze říci, že jde především o vyvážené množství základních živin (sacharidy, proteiny, lipidy), doplňkových živin (vitamíny a minerály) a dostatečné množství vody, které udržuje lidský organismus ve stabilní homeostázi. Cílem této práce bylo získat přehled v této problematice a zaměřit se na praktický výzkum spočívající ve sledování nutričního příjmu energie, živin, vitaminů a minerálních látek u vybrané skupiny osob a v závěru porovnat zjištěné hodnoty s těmi doporučenými. Metody: Testování probíhalo formou týdenních záznamů veškeré přijaté potravy a fyzické činnosti u skupiny náhodně vybraných osob ve věku 20-30 let. Studie probíhala v období od března do května 2018. Data byla zpracována pomocí počítačového programu NutriDan a tabulek Compendium of physical activities z roku 2011. Výsledky: Výsledné hodnoty ukázaly, že energetický výdej většinou převažoval příjem, proto byla...cs_CZ
uk.abstract.enCharles University, Faculty of Pharmacy in Hradec Králové Department of Biological and Medical Sciences Author: Hana Beránková Supervisor: PharmDr. Miroslav Kovařík, PhD. Title of the thesis: Evaluation of diet composition by questionnaire method Theoretical introduction and aim of the thesis: Although there are a number of guaranteed good practices and definitions for healthy eating and the amount of recieved nutrients is a totally individual matter, in general we can say it is mainly a balanced amount of essential nutrients (carbohydrates, proteins, lipids), additional nutrients (vitamins and minerals) and sufficient amount of water that keeps the human body in stable homeostasis. The aim of this thesis was to get an overview of this issue and to focus on practical research consisting in monitoring of nutritional intake of energy, nutrients, vitamins and minerals in a selected group of people and in the end to compare the results with the recommended values. Methods: Testing took place in the form of weekly records of all food intake and physical activity in a group of randomly selected persons aged 20-30. The study was conducted from March to May 2018. The data were processed by NutriDan computer program and with using Compendium of physical activities from 2011. Results: The results of such...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placeHradec Královécs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských vědcs_CZ
thesis.grade.code1


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV