Zobrazit minimální záznam

Coffee culture and consumer bahaviour in the Czech Republic
dc.contributor.advisorZezulková, Markéta
dc.creatorBäumeltová, Klára
dc.date.accessioned2019-07-04T10:07:42Z
dc.date.available2019-07-04T10:07:42Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/107280
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zabývá problematikou kávové kultury a spotřebního chováni v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části je dle dostupných pramenů, literatury, odborných článků a studií zprostředkován teoretický rámec celé práce, vyloženy jsou klíčové pojmy spotřebního chování a kultury. První kapitola teoretické části popisuje kávu a její stručnou historii, dále se zabývá kávovým trhem, jeho producenty a spotřebiteli. Druhá kapitola se věnuje spotřební a kávové kultuře u nás i ve světě. Třetí kapitola definuje spotřebitele a jeho chování, představuje faktory, které spotřební chování ovlivňují. Dále je představeno také několik modelů spotřebního chování, kupní rozhodovací proces a typologie spotřebitelů ve vztahu ke kávě. Praktická část je věnována kvantitativnímu výzkumu a následné analýze získaných materiálů s cílem zmapovat chování spotřebitelů v České republice ve vztahu ke kávě a kávové kultuře. Pro analýzu sekundárních dat je využito databáze MML-TGI od agentury Median. Zjišťovány jsou preference spotřebitelů kávy a vzájemné odlišnosti spotřebního chování v rámci cílové skupiny. Výsledky prokazují signifikantní rozdíly mezi respondenty s větší věkovou diferencí. Podobnost je zachycena ve spotřebních projevech po sobě jdoucích generací, na které...cs_CZ
dc.description.abstractThis bachelor thesis deals with the issue of coffee culture and consumer behaviour in the Czech Republic. The thesis is divided into the theoretical and practical part. In the first part, according to available sources, literature of scientific articles and studies, the theoretical framework of the whole study is presented, where the key concepts of consumer behaviour and culture are explained. The first chapter describes coffee and its brief history, the coffee market itself and important coffee producers and consumers. The second chapter of the theoretical part includes consumer culture and coffee culture in the Czech Republic and abroad. Thet third part defines consumer behaviour and consumers' behaviour models, factors influencing buying behaviour of consumers, purchasing decision process and typology of consumers. The practical part is devoted to the quantitative research and subsequent analysis of acquired materials. The aim of the thesis is to map the behaviour of consumers in the Czech Republic in relation to coffee and coffee culture. For the analysis of secondary data, the MML-TGI database from Median agency is used. The preferences of coffee consumers and the differences in consumer behaviour within the target group are identified. The results show significant differences among...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Fakulta sociálních vědcs_CZ
dc.subjectCoffee cultureen_US
dc.subjectmarketen_US
dc.subjectcoffeeen_US
dc.subjectconsumer behaviouren_US
dc.subjectMML-TGIen_US
dc.subjectKávová kulturacs_CZ
dc.subjecttrhcs_CZ
dc.subjectkávacs_CZ
dc.subjectspotřebitelské chovánícs_CZ
dc.subjectMML-TGIcs_CZ
dc.titleKávová kultura a spotřebitelské chování v České republicecs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-06-13
dc.description.departmentKatedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Marketing Communication and Public Relationsen_US
dc.description.facultyFaculty of Social Sciencesen_US
dc.description.facultyFakulta sociálních vědcs_CZ
dc.identifier.repId204377
dc.title.translatedCoffee culture and consumer bahaviour in the Czech Republicen_US
dc.contributor.refereeŠvec, Kamil
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
thesis.degree.disciplineMarketing Communications and Public Relationsen_US
thesis.degree.programMediální a komunikační studiacs_CZ
thesis.degree.programMedia and Communications Studiesen_US
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFakulta sociálních věd::Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Social Sciences::Department of Marketing Communication and Public Relationsen_US
uk.faculty-name.csFakulta sociálních vědcs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Social Sciencesen_US
uk.faculty-abbr.csFSVcs_CZ
uk.degree-discipline.csMarketingová komunikace a public relationscs_CZ
uk.degree-discipline.enMarketing Communications and Public Relationsen_US
uk.degree-program.csMediální a komunikační studiacs_CZ
uk.degree-program.enMedia and Communications Studiesen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csTato bakalářská práce se zabývá problematikou kávové kultury a spotřebního chováni v České republice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části je dle dostupných pramenů, literatury, odborných článků a studií zprostředkován teoretický rámec celé práce, vyloženy jsou klíčové pojmy spotřebního chování a kultury. První kapitola teoretické části popisuje kávu a její stručnou historii, dále se zabývá kávovým trhem, jeho producenty a spotřebiteli. Druhá kapitola se věnuje spotřební a kávové kultuře u nás i ve světě. Třetí kapitola definuje spotřebitele a jeho chování, představuje faktory, které spotřební chování ovlivňují. Dále je představeno také několik modelů spotřebního chování, kupní rozhodovací proces a typologie spotřebitelů ve vztahu ke kávě. Praktická část je věnována kvantitativnímu výzkumu a následné analýze získaných materiálů s cílem zmapovat chování spotřebitelů v České republice ve vztahu ke kávě a kávové kultuře. Pro analýzu sekundárních dat je využito databáze MML-TGI od agentury Median. Zjišťovány jsou preference spotřebitelů kávy a vzájemné odlišnosti spotřebního chování v rámci cílové skupiny. Výsledky prokazují signifikantní rozdíly mezi respondenty s větší věkovou diferencí. Podobnost je zachycena ve spotřebních projevech po sobě jdoucích generací, na které...cs_CZ
uk.abstract.enThis bachelor thesis deals with the issue of coffee culture and consumer behaviour in the Czech Republic. The thesis is divided into the theoretical and practical part. In the first part, according to available sources, literature of scientific articles and studies, the theoretical framework of the whole study is presented, where the key concepts of consumer behaviour and culture are explained. The first chapter describes coffee and its brief history, the coffee market itself and important coffee producers and consumers. The second chapter of the theoretical part includes consumer culture and coffee culture in the Czech Republic and abroad. Thet third part defines consumer behaviour and consumers' behaviour models, factors influencing buying behaviour of consumers, purchasing decision process and typology of consumers. The practical part is devoted to the quantitative research and subsequent analysis of acquired materials. The aim of the thesis is to map the behaviour of consumers in the Czech Republic in relation to coffee and coffee culture. For the analysis of secondary data, the MML-TGI database from Median agency is used. The preferences of coffee consumers and the differences in consumer behaviour within the target group are identified. The results show significant differences among...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Fakulta sociálních věd, Katedra marketingové komunikace a public relationscs_CZ
thesis.grade.codeB


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV