Show simple item record

Eating habits of addressed university students focusing on alternative nutrition
dc.contributor.advisorVáchová, Alena
dc.creatorFialová, Kateřina
dc.date.accessioned2019-06-18T11:46:33Z
dc.date.available2019-06-18T11:46:33Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/106417
dc.description.abstractNÁZEV: Stravování oslovených vysokoškolských studentů se zaměřením na alternativní výživu AUTOR: Kateřina Fialová KATEDRA: Katedra pedagogiky VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. ABSTRAKT: Tato bakalářská práce je zaměřena na alternativní stravování. Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře s obecnými výživovými doporučeními a alternativním stravováním, jež s sebou může nést různá rizika. Praktická část práce se zaměřuje na stravovací návyky vysokoškolských studentů (příjem energie, pravidelnost stravování, pitný režim), jejich subjektivní spokojenost se stravovacími návyky a kolik z nich se stravuje alternativně. Potřebná data pro šetření byla shromážděna pomocí anonymního online dotazníku. Získaná data jsou zobrazena v grafech nebo tabulkách a jejich analýze je věnována část práce. Šetření se zúčastnilo 100 vysokoškolských studentů. Většina otázek se týkala všech studentů bez rozdílu, jak se stravují a část se týkala pouze studentů, kteří se stravují alternativně. Výsledky praktické části ukázaly, že 24 respondentů (25 %) je zcela spokojeno se svým denním příjmem energie. Pravidelnosti stravování věnuje pozornost 41 studentů (42 %). Ukázalo se, že 51 studentů (51 %) denně vypije 1-2 litry tekutin. Z šetření dále vyplynulo, že se alternativně stravuje 22 respondentů (22 %) a mezi jejich...cs_CZ
dc.description.abstractTITLE: Eating habits of addressed university students focusing on alternative nutrition AUTHOR: Kateřina Fialová DEPARTMENT: Department of Education SUPERVISOR: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. ABSTRACT: This bachelor thesis is focused on alternative nutrition. The aim of the theoretical part is to acquaint readers with general nutritional recommendations and alternative diets that may carry various risks. The practical part focuses on the eating habits of university students (energy intake, regularity of meals, drinking regime), their subjective satisfaction with eating habits and how many of them eat alternatively. The necessary data for the survey was collected using an anonymous online questionnaire. The obtained data are displayed in graphs or tables and a part of the thesis is devoted to their analysis. 100 university students participated in the survey. Most of the questions related to all students without distinction as to their diet, and some concerned only students who eat alternatively. The results of the practical part showed that 24 respondents (25 %) are completely satisfied with their daily energy intake. 41 students (42 %) pay attention to eating habits. It turned out that 51 students (51 %) daily drink 1-2 liters of beverages. The survey also showed that 22 respondents (22 %) are eating...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectAlternativní výživacs_CZ
dc.subjectstravovánícs_CZ
dc.subjectvýživacs_CZ
dc.subjectzdravotní pozitivacs_CZ
dc.subjectzdravotní rizikacs_CZ
dc.subjectAlternative nutritionen_US
dc.subjecteating habitsen_US
dc.subjectdieten_US
dc.subjecthealth benefitsen_US
dc.subjecthealth risksen_US
dc.titleStravování oslovených vysokoškolských studentů se zaměřením na alternativní výživucs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2019
dcterms.dateAccepted2019-05-21
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId200250
dc.title.translatedEating habits of addressed university students focusing on alternative nutritionen_US
dc.contributor.refereeKovaříková, Miroslava
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplineBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
thesis.degree.disciplineBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Health Educationen_US
thesis.degree.programSpecialization in Educationen_US
thesis.degree.programSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csBiologie, geologie a environmentalistika se zaměřením na vzdělávání - Výchova ke zdraví se zaměřením na vzdělávánícs_CZ
uk.degree-discipline.enBiology, Geology and Environmental Studies Oriented at Education - Health Educationen_US
uk.degree-program.csSpecializace v pedagogicecs_CZ
uk.degree-program.enSpecialization in Educationen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csNÁZEV: Stravování oslovených vysokoškolských studentů se zaměřením na alternativní výživu AUTOR: Kateřina Fialová KATEDRA: Katedra pedagogiky VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. ABSTRAKT: Tato bakalářská práce je zaměřena na alternativní stravování. Cílem teoretické části práce je seznámit čtenáře s obecnými výživovými doporučeními a alternativním stravováním, jež s sebou může nést různá rizika. Praktická část práce se zaměřuje na stravovací návyky vysokoškolských studentů (příjem energie, pravidelnost stravování, pitný režim), jejich subjektivní spokojenost se stravovacími návyky a kolik z nich se stravuje alternativně. Potřebná data pro šetření byla shromážděna pomocí anonymního online dotazníku. Získaná data jsou zobrazena v grafech nebo tabulkách a jejich analýze je věnována část práce. Šetření se zúčastnilo 100 vysokoškolských studentů. Většina otázek se týkala všech studentů bez rozdílu, jak se stravují a část se týkala pouze studentů, kteří se stravují alternativně. Výsledky praktické části ukázaly, že 24 respondentů (25 %) je zcela spokojeno se svým denním příjmem energie. Pravidelnosti stravování věnuje pozornost 41 studentů (42 %). Ukázalo se, že 51 studentů (51 %) denně vypije 1-2 litry tekutin. Z šetření dále vyplynulo, že se alternativně stravuje 22 respondentů (22 %) a mezi jejich...cs_CZ
uk.abstract.enTITLE: Eating habits of addressed university students focusing on alternative nutrition AUTHOR: Kateřina Fialová DEPARTMENT: Department of Education SUPERVISOR: Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D. ABSTRACT: This bachelor thesis is focused on alternative nutrition. The aim of the theoretical part is to acquaint readers with general nutritional recommendations and alternative diets that may carry various risks. The practical part focuses on the eating habits of university students (energy intake, regularity of meals, drinking regime), their subjective satisfaction with eating habits and how many of them eat alternatively. The necessary data for the survey was collected using an anonymous online questionnaire. The obtained data are displayed in graphs or tables and a part of the thesis is devoted to their analysis. 100 university students participated in the survey. Most of the questions related to all students without distinction as to their diet, and some concerned only students who eat alternatively. The results of the practical part showed that 24 respondents (25 %) are completely satisfied with their daily energy intake. 41 students (42 %) pay attention to eating habits. It turned out that 51 students (51 %) daily drink 1-2 liters of beverages. The survey also showed that 22 respondents (22 %) are eating...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
thesis.grade.code2


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV