Zobrazit minimální záznam

Effective persuasion in restaurant services
dc.contributor.advisorVranka, Marek
dc.creatorFialová, Markéta
dc.date.accessioned2018-11-26T09:58:35Z
dc.date.available2018-11-26T09:58:35Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/103678
dc.description.abstractBakalářská práce je věnována psychologickému tématu přesvědčování, přičemž předkládá poznatky z teoretické roviny a návrh praktické aplikace v oblasti pohostinství. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu přesvědčování, jeho etické aspekty a faktory, které se v persvazivním procesu projevují. Zvláštní důraz je kladen na představení těchto poznatků v kontextu pohostinství, výzkumy jsou proto prezentovány na příkladu návštěvy fiktivní restaurace. Praktická část práce se zaměřuje na návrh výzkumného projektu. Popisuje návrh experimentu srovnávající účinnost principu sociálního schválení v prostředí kolektivistické a individualistické kultury. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)cs_CZ
dc.description.abstractThis bachelor thesis is dedicated to the psychological topic of persuasion and it brings findings from the theoretical background of the topic as well as a design of a practical application in the field of restaurant services. The theoretical part is focused on the definition of persuasion, ethical aspects and factors which appear in the proces of persuasion. The main stress is put on the presentation of these findings in the context of restaurant services; the studies are therefore presented on the example of a visit of an imaginary restaurant. The practical part of the thesis is focused on a design of a specific project. It desribes an experiment which would compare the efficacy of the principle known as social proof in both idividualistic and collectivistic cultures. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectPersuasion|Restaurant services|Social proofen_US
dc.subjectPřesvědčování|Pohostinství|Sociální schválenícs_CZ
dc.titleÚčinné přesvědčování v pohostinských službáchcs_CZ
dc.typebakalářská prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-09-05
dc.description.departmentKatedra psychologiecs_CZ
dc.description.departmentDepartment of Psychologyen_US
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.identifier.repId190950
dc.title.translatedEffective persuasion in restaurant servicesen_US
dc.contributor.refereeSedláček, Mojmír
thesis.degree.nameBc.
thesis.degree.levelbakalářskécs_CZ
thesis.degree.disciplinePsychologiecs_CZ
thesis.degree.disciplinePsychologyen_US
thesis.degree.programPsychologyen_US
thesis.degree.programPsychologiecs_CZ
uk.thesis.typebakalářská prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Katedra psychologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Department of Psychologyen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csPsychologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enPsychologyen_US
uk.degree-program.csPsychologiecs_CZ
uk.degree-program.enPsychologyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.csBakalářská práce je věnována psychologickému tématu přesvědčování, přičemž předkládá poznatky z teoretické roviny a návrh praktické aplikace v oblasti pohostinství. Teoretická část je zaměřena na vymezení pojmu přesvědčování, jeho etické aspekty a faktory, které se v persvazivním procesu projevují. Zvláštní důraz je kladen na představení těchto poznatků v kontextu pohostinství, výzkumy jsou proto prezentovány na příkladu návštěvy fiktivní restaurace. Praktická část práce se zaměřuje na návrh výzkumného projektu. Popisuje návrh experimentu srovnávající účinnost principu sociálního schválení v prostředí kolektivistické a individualistické kultury. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)cs_CZ
uk.abstract.enThis bachelor thesis is dedicated to the psychological topic of persuasion and it brings findings from the theoretical background of the topic as well as a design of a practical application in the field of restaurant services. The theoretical part is focused on the definition of persuasion, ethical aspects and factors which appear in the proces of persuasion. The main stress is put on the presentation of these findings in the context of restaurant services; the studies are therefore presented on the example of a visit of an imaginary restaurant. The practical part of the thesis is focused on a design of a specific project. It desribes an experiment which would compare the efficacy of the principle known as social proof in both idividualistic and collectivistic cultures. Powered by TCPDF (www.tcpdf.org)en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Katedra psychologiecs_CZ
thesis.grade.code1


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV