Zobrazit minimální záznam

Alternative nutrition and its health risks for children
dc.contributor.advisorVáchová, Alena
dc.creatorCibulková, Jana
dc.date.accessioned2018-09-28T10:02:36Z
dc.date.available2018-09-28T10:02:36Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/101345
dc.description.abstractThis diploma thesis discusses alternative diets. The theoretical part of the work clarifies the possible reasons leading to the decision to eat an alternative diet, and also gives the forms of alternative diet and the possible risks arising from these diets, early human development is described here along with the diet during its individual periods. The practical part of the thesis, which was realised using the questionnaire survey method, endeavours to establish how much knowledge women have about alternative diets and also discusses the issue of preference of an alternative diet. The performed survey found that alternative diets are not significantly widespread among the respondents and therefore knowledge about them is insufficient, unfortunately even respondents who actually feed their children an alterative diet lack knowledge. On the basis of the established information a lecture was held on the topic of alternative diets, the purpose of which was to clarify the basic facts about alternative diets and spread knowledge about them.en_US
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá alternativní výživou. V teoretické části práce jsou objasněny možné důvody vedoucí k rozhodnutí, stravovat se alternativně, dále jsou zde uvedeny formy alternativní výživy a možná rizika z ní plynoucí, je zde charakterizován dětský věk a výživa v jeho jednotlivých obdobích. Praktická část práce, která byla realizována metodou dotazníkového šetření, se snaží zjistit rozsah znalostí o alternativních způsobech stravování u žen a dále řeší otázku preference alternativní výživy Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že alternativní způsoby stravování nejsou mezi respondenty výrazně rozšířeny, tudíž i znalosti o nich nejsou dostatečné a to bohužel ani u respondentů, kteří své děti nějakou z alternativních forem stravování živí. Na základě zjištěných informací byla uspořádána přednáška na téma Alternativní způsoby stravování, jejímž cílem bylo objasnit základní fakta o alternativním stravování a rozšířit tak i povědomí o něm.cs_CZ
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Pedagogická fakultacs_CZ
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectchildhooden_US
dc.subjectvegetarianismen_US
dc.subjecthealth risksen_US
dc.subjectVýživacs_CZ
dc.subjectdětský věkcs_CZ
dc.subjectvegetariánstvícs_CZ
dc.subjectzdravotní rizikacs_CZ
dc.titleAlternativní výživa a její zdravotní rizika pro dětics_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-09-07
dc.description.departmentKatedra pedagogikycs_CZ
dc.description.facultyPedagogická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Educationen_US
dc.identifier.repId162749
dc.title.translatedAlternative nutrition and its health risks for childrenen_US
dc.contributor.refereeKučírek, Jiří
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
thesis.degree.disciplineUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
thesis.degree.programTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.degree.programUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csPedagogická fakulta::Katedra pedagogikycs_CZ
uk.faculty-name.csPedagogická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Educationen_US
uk.faculty-abbr.csPedFcs_CZ
uk.degree-discipline.csUčitelství všeobecně vzdělávacích předmětů pro základní školy a střední školy pedagogika - výchova ke zdravícs_CZ
uk.degree-discipline.enTraining Teachers of General Subjects at Lower and Higher Secondary Schools Pedagogy - Health Educationen_US
uk.degree-program.csUčitelství pro střední školycs_CZ
uk.degree-program.enTeacher Training for Secondary Schoolsen_US
thesis.grade.csVelmi dobřecs_CZ
thesis.grade.enVery gooden_US
uk.abstract.csTato diplomová práce se zabývá alternativní výživou. V teoretické části práce jsou objasněny možné důvody vedoucí k rozhodnutí, stravovat se alternativně, dále jsou zde uvedeny formy alternativní výživy a možná rizika z ní plynoucí, je zde charakterizován dětský věk a výživa v jeho jednotlivých obdobích. Praktická část práce, která byla realizována metodou dotazníkového šetření, se snaží zjistit rozsah znalostí o alternativních způsobech stravování u žen a dále řeší otázku preference alternativní výživy Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že alternativní způsoby stravování nejsou mezi respondenty výrazně rozšířeny, tudíž i znalosti o nich nejsou dostatečné a to bohužel ani u respondentů, kteří své děti nějakou z alternativních forem stravování živí. Na základě zjištěných informací byla uspořádána přednáška na téma Alternativní způsoby stravování, jejímž cílem bylo objasnit základní fakta o alternativním stravování a rozšířit tak i povědomí o něm.cs_CZ
uk.abstract.enThis diploma thesis discusses alternative diets. The theoretical part of the work clarifies the possible reasons leading to the decision to eat an alternative diet, and also gives the forms of alternative diet and the possible risks arising from these diets, early human development is described here along with the diet during its individual periods. The practical part of the thesis, which was realised using the questionnaire survey method, endeavours to establish how much knowledge women have about alternative diets and also discusses the issue of preference of an alternative diet. The performed survey found that alternative diets are not significantly widespread among the respondents and therefore knowledge about them is insufficient, unfortunately even respondents who actually feed their children an alterative diet lack knowledge. On the basis of the established information a lecture was held on the topic of alternative diets, the purpose of which was to clarify the basic facts about alternative diets and spread knowledge about them.en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Pedagogická fakulta, Katedra pedagogikycs_CZ
thesis.grade.code2


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v následujících sbírkách

Zobrazit minimální záznam


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV