Show simple item record

Organizational culture in a small company and its impact on organization efficiency
dc.contributor.advisorMudd, Dana
dc.creatorŽelezná, Eva
dc.date.accessioned2018-10-29T21:35:40Z
dc.date.available2018-10-29T21:35:40Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.11956/100228
dc.description.abstract(česky) Diplomová práce se zabývá analýzou firemní kultury malého podniku se specifickým zaměřením. Firemní kultura je těžce uchopitelný pojem, který ovlivňuje fungování každého podniku. Cílem práce bylo provést diagnostiku malého podniku, tedy poskytnout popis firemní kultury konkrétního podniku, orientaci jeho kultury, vliv na efektivitu a také se pokusit reflektovat případné změny kultury během vývoje. Analyzovaný podnik má pouhých jedenáct zaměstnanců a dva členy vedení, proto jsem prováděnou analýzu nazvala empirickou sondou. Aby byla sonda co nejkomplexnější, byla použita kvantitativní i kvalitativní metodologie. Díky kombinaci obou typů metod bylo možné reflektovat změny v určitých aspektech firemní kultury, které během jejího vývoje nastaly, a také preference zaměstnanců týkající se budoucí podoby kultury ve firmě. Kvantitativní část práce vychází z teorie Camerona a Quinna (2006) a využívá jimi vytvořenou sadu indikátorů OCAI. Hypotéza, že ve firmě bude dominantní tržní typ kultury, se nepotvrdila. Výsledky sady indikátorů ukázaly, že se ve firmě mísí několik typů kultury, nejsilněji je zastoupen hierarchický a klanový typ kultury. Výsledky OCAI sady indikátorů byly předloženy jednateli firmy, ten připustil možnost budoucí změny, která by zlepšila oblast participace zaměstnanců a situace...cs_CZ
dc.description.abstract(in English): The diploma thesis deals with the analysis of the organizational culture of a small company with a specific focus. The organizational culture is a hard-to-grasp concept that affects the operation of every company. The aim of the thesis was to perform a diagnostics of the small company and provide a description of the organizational culture of this particular company, the orientation of this culture, influence on the efficiency of the company and also to try to reflect possible changes of the culture during development of this company. The analyzed company has only 11 employees and two members of the management, therefore I have described the analysis as an empirical probe. Tomake the probe as complex as possible, quantitative and qualitative methodology has been used. Due to the combination of both types of methodology, it is possible to reflect the changes in certain aspects of the organizational culture that occurred during its development and the employees' preferences regarding the future form of the organizational culture. The quantitative part of the thesis is based on Cameron and Quinn (2006) and uses the set of OCAI indicators made by them. The hypothesis that the dominant type of culture in the company will be the market type has not been confirmed. The results of the set of...en_US
dc.languageČeštinacs_CZ
dc.language.isocs_CZ
dc.publisherUniverzita Karlova, Filozofická fakultacs_CZ
dc.subjectorganizational cultureen_US
dc.subjectorganization behavioren_US
dc.subjectorganizational managementen_US
dc.subjectfiremní kulturacs_CZ
dc.subjectorganizační chovánícs_CZ
dc.subjectřízení organizacecs_CZ
dc.titleFiremní kultura malého podniku a její dopad na efektivitu fungovánícs_CZ
dc.typediplomová prácecs_CZ
dcterms.created2018
dcterms.dateAccepted2018-06-18
dc.description.departmentDepartment of Sociologyen_US
dc.description.departmentKatedra sociologiecs_CZ
dc.description.facultyFilozofická fakultacs_CZ
dc.description.facultyFaculty of Artsen_US
dc.identifier.repId187950
dc.title.translatedOrganizational culture in a small company and its impact on organization efficiencyen_US
dc.contributor.refereeVlček, Josef
dc.identifier.aleph002193724
thesis.degree.nameMgr.
thesis.degree.levelnavazující magisterskécs_CZ
thesis.degree.disciplineSociologyen_US
thesis.degree.disciplineSociologiecs_CZ
thesis.degree.programSociologyen_US
thesis.degree.programSociologiecs_CZ
uk.thesis.typediplomová prácecs_CZ
uk.taxonomy.organization-csFilozofická fakulta::Katedra sociologiecs_CZ
uk.taxonomy.organization-enFaculty of Arts::Department of Sociologyen_US
uk.faculty-name.csFilozofická fakultacs_CZ
uk.faculty-name.enFaculty of Artsen_US
uk.faculty-abbr.csFFcs_CZ
uk.degree-discipline.csSociologiecs_CZ
uk.degree-discipline.enSociologyen_US
uk.degree-program.csSociologiecs_CZ
uk.degree-program.enSociologyen_US
thesis.grade.csVýborněcs_CZ
thesis.grade.enExcellenten_US
uk.abstract.cs(česky) Diplomová práce se zabývá analýzou firemní kultury malého podniku se specifickým zaměřením. Firemní kultura je těžce uchopitelný pojem, který ovlivňuje fungování každého podniku. Cílem práce bylo provést diagnostiku malého podniku, tedy poskytnout popis firemní kultury konkrétního podniku, orientaci jeho kultury, vliv na efektivitu a také se pokusit reflektovat případné změny kultury během vývoje. Analyzovaný podnik má pouhých jedenáct zaměstnanců a dva členy vedení, proto jsem prováděnou analýzu nazvala empirickou sondou. Aby byla sonda co nejkomplexnější, byla použita kvantitativní i kvalitativní metodologie. Díky kombinaci obou typů metod bylo možné reflektovat změny v určitých aspektech firemní kultury, které během jejího vývoje nastaly, a také preference zaměstnanců týkající se budoucí podoby kultury ve firmě. Kvantitativní část práce vychází z teorie Camerona a Quinna (2006) a využívá jimi vytvořenou sadu indikátorů OCAI. Hypotéza, že ve firmě bude dominantní tržní typ kultury, se nepotvrdila. Výsledky sady indikátorů ukázaly, že se ve firmě mísí několik typů kultury, nejsilněji je zastoupen hierarchický a klanový typ kultury. Výsledky OCAI sady indikátorů byly předloženy jednateli firmy, ten připustil možnost budoucí změny, která by zlepšila oblast participace zaměstnanců a situace...cs_CZ
uk.abstract.en(in English): The diploma thesis deals with the analysis of the organizational culture of a small company with a specific focus. The organizational culture is a hard-to-grasp concept that affects the operation of every company. The aim of the thesis was to perform a diagnostics of the small company and provide a description of the organizational culture of this particular company, the orientation of this culture, influence on the efficiency of the company and also to try to reflect possible changes of the culture during development of this company. The analyzed company has only 11 employees and two members of the management, therefore I have described the analysis as an empirical probe. Tomake the probe as complex as possible, quantitative and qualitative methodology has been used. Due to the combination of both types of methodology, it is possible to reflect the changes in certain aspects of the organizational culture that occurred during its development and the employees' preferences regarding the future form of the organizational culture. The quantitative part of the thesis is based on Cameron and Quinn (2006) and uses the set of OCAI indicators made by them. The hypothesis that the dominant type of culture in the company will be the market type has not been confirmed. The results of the set of...en_US
uk.file-availabilityV
uk.publication.placePrahacs_CZ
uk.grantorUniverzita Karlova, Filozofická fakulta, Katedra sociologiecs_CZ
thesis.grade.code1
dc.identifier.lisID990021937240106986


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record


© 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Theme by 
@mire NV