• Interakce vybraných flavonoidů s cytochromy P450 rodiny 2B 

      Boštíková, Zdislava (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2014)
      Date of defense: 8. 9. 2014
      V současnosti je kladen větší důraz na zdravý životní styl, který zahrnuje mimo jiné i konzumaci přírodních látek ve formě potravních doplňků. Tyto sloučeniny, často flavonoidního charakteru, vykazují různé chemopreventivní ...
    • Vliv dihydromyricetinu a myricetinu na vybrané biotransformační enzymy 

      Boštíková, Zdislava (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2016)
      Date of defense: 5. 9. 2016
      Flavonoidy jsou přírodní látky běžně přijímané v rostlinné potravě. Jsou jim přisuzovány pozitivní účinky na lidský organismus, především antioxidační, hepatoprotektivní a protirakovinné účinky. V současnosti je možné ...
    • Vliv dihydromyricetinu a myricetinu na vybrané biotransformační enzymy 

      Boštíková, Zdislava (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2017)
      Date of defense: 8. 11. 2017
      Flavonoids are natural compounds commonly ingested in herbs and vegetables. They are believed to have a positive impact on human organism, in particular by their antioxidant, hepatoprotective and anti-cancer effects. In ...

      © 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

      Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

      Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

      DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
      Theme by 
      @mire NV