• Neurohumorální regulace tělesné hmotnosti ve vztahu ke spánku 

      Defence status: DEFENDED
      Havelková, Jarmila (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2018)
      Date of defense: 12. 9. 2018
      Over the past three decades, it has been confirmed that the alarming increase in number of obese patients is related to the sleep duration and its quality. Neurohumoral response to short sleep duration and poor sleep quality ...
    • Současné poznatky o histaminové intoleranci a významu eliminační diety 

      Defence status: DEFENDED
      Krlínová, Michaela (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2019)
      Date of defense: 5. 6. 2019
      Se vzrůstajícím zájmem o vlastní zdraví, a také v návaznosti na rozvoj výzkumu se před zhruba - histaminová intolerance. Její příznaky na sobě pociťují i zcela zdraví lidé a histaminy je možné najít ve zcela běžných ...
    • Vývoj vnímání tělesných rozměrů a prevalence obezity v různých obdobích lidské historie 

      Defence status: NOT DEFENDED
      Jungvirtová, Tereza (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2016)
      Date of defense: 7. 6. 2016
      Vnímání tělesných proporcí se během lidského vývoje měnilo. Na počátcích lidské historie byla nadváha považována za výhodu zejména v obdobích nedostatku potravy a byla vystavována na obdiv. Z této doby pochází známá soška ...
    • Vývoj vnímání tělesných rozměrů a prevalence obezity v současných světových populacích 

      Defence status: DEFENDED
      Jungvirtová, Tereza (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2016)
      Date of defense: 13. 9. 2016
      Vnímání tělesných proporcí se mění v závislosti na kulturách, ve kterých je zkoumáno. To je způsobeno kulturními zvyklostmi odlišujícími atraktivní křivky od nežádoucích. V západních kulturách jsou přirozené štíhlé linie ...
    • Zdravotní přínosy a rizika dodržování bezlepkové diety 

      Defence status: DEFENDED
      Pechová, Tereza (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta, 2017)
      Date of defense: 11. 9. 2017
      During the last approximately ten years, an increasing precentage of the world population follow a gluten-free diet. On one hand is the reason more and more frequent diagnosis of celiac disease, allergy on gluten or nonceliac ...

      © 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

      Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

      Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

      DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
      Theme by 
      @mire NV