Browsing by Advisor "Rambousková, Jolana"
Now showing items 1-20 of 35
-
Antioxidanty v potravinách
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2014)Date of defense: 19. 6. 2014 -
Antioxidanty ve výživě a jejich význam
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2017)Date of defense: 6. 9. 2017 -
Antropometrické ukazatele nutričního stavu u romských a neromských dětí
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2007)Date of defense: 14. 11. 2007 -
Biopotraviny jako produkt ekologického zemědělství
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2014)Date of defense: 10. 9. 2014 -
Doplňky stravy a proces jejich notifikace v České republice
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2010)Date of defense: 18. 6. 2010V bakalářské práci je uveden stručný přehled nejvýznamnějších složek doplňků stravy - vitamínů a minerálních látek a popis procesu registrace doplňků stravy vyplývající z požadavků platných právních předpisů. Bakalářská ... -
Doplňky výživy ve sportu
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2016)Date of defense: 29. 6. 2016 -
Fast food - jde to i zdravě!
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2009)Date of defense: 3. 7. 2009 -
Fenylketonurie - metabolická porucha
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2014)Date of defense: 2. 7. 2014 -
Glykemický index potravin (definice, způsob stanovení, význam)
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2007)Date of defense: 6. 6. 2007 -
Kalcium - Zdroje a skutečná spotřeba v jednotlivých typech diet
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2007)Date of defense: 6. 6. 2007Kalcium je důležitým minerálním prvkem, který potřebujeme k udržení zdraví. Celkové množství v těle se pohybuje okolo 1kg, přičemž 99 % je uloženo v kostech a zubech. Zbývající 1 % vápníku má v těle řadu funkcí. Podílí se ... -
Mikrobiom lidského těla a nejčastěji užívaná probiotika pacienty z lékárenské praxe
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2018)Date of defense: 13. 6. 2018This work is divided into theoretical and practical. Theoretical part discusses human microbiome, probiotics, prebiotics and synbiotics. Beginning work describes the human microbiome, as a living ecosystem consisting of ... -
Obsah fosfátů v potravinách a jejich vliv na osteoporózu
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2010)Date of defense: 15. 11. 2010Obsah fosfátů v potravinách a jejich vliv na osteoporózu Fosfáty jsou soli kyseliny fosforečné. Jsou obsaženy v přírodních potravinách jako jsou ořechy, luštěniny, obilniny, vnitřnosti a maso. Průmyslově se přidávají do ... -
Optimalizace věkové hranice mamografického screeningu u žen, možnosti zlepšení prevence karcinomu prsu v ČR
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2021)Date of defense: 21. 5. 2021Optimalizace věkové hranice mamografického skríningu u žen, možnosti zlepšení prevence karcinomu prsu v ČR. Abstrakt. Předložená práce je zaměřena na rutinní skríning u žen s průměrným rizikem vzniku karcinomu prsu. ... -
Porovnání počítačových programů pro hodnocení nutriční spotřeby
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2009)Date of defense: 17. 6. 2009 -
Postoje dětí ke školnímu stravování
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2011)Date of defense: 8. 9. 2011 -
Probiotika a prebiotika ve výživě
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2008)Date of defense: 2. 9. 2008Slova probiotika a prebiotika (odvozena z řeckého "bios", což znamená život) byla donedávna témě ř neznámá. Dnes však jde o pojmy stále častěji skloňované, jak odborníky, tak laickou veřejností. Probiotika i prebiotika ... -
Ryby ve výživě člověka
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2015)Date of defense: 22. 9. 2015 -
Sacharidy a jejich vliv na metabolický syndrom
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2016)Date of defense: 23. 6. 2016Saccharides are an integral part of the human diet. They differ in type and length of the strings, usability, glycemic response or taste. Their representation in the diet is considerable. The source of simple saccharides ... -
Stravovací zvyklosti těhotných a kojících žen a jejich znalosti výživy
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2013)Date of defense: 27. 6. 2013 -
Stravování starších školních dětí
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, 2015)Date of defense: 9. 9. 2015