• Aplikace QCM (Quartz Crystal Microbalance) při studiu vlastností piva 

      Defence status: DEFENDED
      Škoda, Jakub (Univerzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, 2011)
      Date of defense: 13. 9. 2011
      V rámci práce bylo zkoumáno použití metody QCM (Quartz Crystal Microbalance) zejména ke studiu vlastností piva. Po provedení úprav na měřící aparatuře byla proměřena závislost výsledků měření na teplotě použitého vzorku. ...
    • Studium fotodegradace piva optickými metodami 

      Defence status: DEFENDED
      Tayari, Tomáš (Univerzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, 2019)
      Date of defense: 25. 6. 2019
      Pokud je pivo vystaveno působení světelného záření, velmi rychle v něm vzniká nežádoucí velmi nepříjemná tzv. letinková (světelná) příchuť. Podle současných představ je za světelnou příchuť v pivu zodpovědná zejména látka ...
    • Studium tepelné a světelné degradace piva a dalších fermentovaných nápojů 

      Defence status: DEFENDED
      Škoda, Jakub (Univerzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, 2014)
      Date of defense: 16. 9. 2014
      V rámci práce byly studovány optické změny piv a modelových roztoků během jejich světelné degradace. Optické změny - změny absorbance - byly měřeny na prototypu přístroje COLORTURB a byly korelovány se senzorickými změnami ...
    • Studium tepelné a světelné degradace piva a dalších fermentovaných nápojů 

      Defence status: DEFENDED
      Škoda, Jakub (Univerzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, 2018)
      Date of defense: 30. 9. 2018
      In this thesis the optical changes of beers and model beer solutions during their photodegradation were studied. The optical changes - change of absorbance - were measured on the prototype of apparatus COLORTURB and were ...

      © 2017 Univerzita Karlova, Ústřední knihovna, Ovocný trh 560/5, 116 36 Praha 1; email: admin-repozitar [at] cuni.cz

      Za dodržení všech ustanovení autorského zákona jsou zodpovědné jednotlivé složky Univerzity Karlovy. / Each constituent part of Charles University is responsible for adherence to all provisions of the copyright law.

      Upozornění / Notice: Získané informace nemohou být použity k výdělečným účelům nebo vydávány za studijní, vědeckou nebo jinou tvůrčí činnost jiné osoby než autora. / Any retrieved information shall not be used for any commercial purposes or claimed as results of studying, scientific or any other creative activities of any person other than the author.

      DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
      Theme by 
      @mire NV