Browsing by Advisor "Doležal, Marek"
Now showing items 1-4 of 4
-
Kvalita lipidů v potravinách
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova. 1. lékařská fakulta, 2011)Date of defense: 13. 6. 2011Univerzita Karlova vPraze 1. lékařská fakulta Specializace ve zdravotnictví Nutriční terapie Renata Křivohlavá Kvalita lipidů v potravinách Qualityof lipids in foods Bakalářská práce Vedoucí závěrečné práce: Doc. Dr. Ing. ... -
Kvalitativní parametry vybraných potravin pro bezlepkovou dietu
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, 2019)Date of defense: 4. 9. 2019Lepek obsažený v některých obilovinách hraje důležitou roli při výrobě pekařských výrobků. Je s ním však spojena také řada chorob, při nichž je nutné dodržovat bezlepkovou dietu. V první části práce je uveden stručný přehled ... -
Nutriční a senzorická hodnota alternativ masa
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, 2022)Date of defense: 16. 6. 2022Meat alternatives are playing an increasingly important role not only in the diet of vegetarians and vegans, their nutritional value and sensory properties are often a matter of discussion. The aim of this thesis was to ... -
Nutriční a senzorická hodnota rostlinných nápojů jako alternativ mléka
Defence status: DEFENDED(Univerzita Karlova, 1. lékařská fakulta, 2022)Date of defense: 26. 8. 2022The presented bachelor thesis deals with the issue of increasingly popular plant-based alternatives to cow's milk. The practical part focuses on the nutritional and sensory evaluation of beverages derived from oat grain. ...